”Super-Bo” tillbaka i Dif som sportchef

Publicerad 2013-11-13

Bosse Andersson tillbaka i Djurgården.

En guldmakare är tillbaka i Djurgården.

I dag bekräftar klubben att Bosse ”Super-Bo” Andersson, 45, är ny sportchef.

– Det känns otroligt bra i hjärtat. Det är ett hedersuppdrag som jag verkligen ser fram emot, säger han till Djurgårdens hemsida.

Följ ämnen

”Super-Bo”, som han kallas, kom som spelare till Djurgården från Vasalund 1994 och öste in 24 mål första säsongen. 1997 tvingades han redan vid 29 års ålder att avsluta spelarkarriären på grund av en knäskada, men han fortsatte i föreningen som styrelsemedlem. 1999 presenterades han som klubbdirektör, en post som han blev kvar på i tio år. Under den tiden vann Djurgården tre SM-guld och tre cuptitlar.

”Större roll”

Under en tårfylld presskonferens 2008 meddelade Bosse Andersson att han lämnar Djurgården. Men nu är han alltså tillbaka – som sportchef. Kontraktet är på tre år.

– Jag får en större och klarare roll än under min förra tid i Djurgården för att utveckla föreningen, bland annat genom att koordinera utvecklingen av ungdoms- och akademiverksamheten med A-laget, säger Bosse Andersson.

Tauer: ”SM-GULD”

Ordförande Lars-Erik Sjöberg till Djurgårdens hemsida:

– Vi får tillbaka ett stort Djurgårdshjärta till föreningen. Bosse Andersson är en mycket kompetent fotbollsstrateg och har ett nätverk inom både svensk och internationell fotboll som är unikt. Det är helt enkelt en mycket viktig strategisk värvning för oss på både kort och lång sikt

Djurgårdens förre kultspelare Jan Tauer uttrycker på Twitter sin lycka över Bosse Anderssons återkomst:

”Bosse är tillbaka!!!!!!! Fan jag vill gråta!!!! SM-GULD”.

Följ ämnen i artikeln