PSG ville para ihop Ronaldo med Zlatan

FOTBOLL

”Det var omöjligt att få honom att lämna Real”

De kunde ha varit lagkamrater - bildat en superduo i Paris Saint-Germain.

PSG:s förre sportchef, Leonardo, ville para ihop Zlatan Ibrahimovic med Cristiano Ronaldo.

– Jag gjorde allt i min makt för att försöka få honom (Ronaldo) till Paris, säger Leonardo till Telefoot.

Förra hösten påstods Paris Saint-Germain vilja värva Cristiano Ronaldo från Real Madrid. Portugisen var enligt uppgifter missnöjd med sin lön och uppgavs ha varit i kontakt med PSG:s dåvarande sportchef Leonardo.

Det här var i samband med att Ronaldo vägrat fira ett mål mot Granada. Sedan fortsatte ryktena kring Ronaldo och en eventull flytt till den franska klubben.

Men den 28-årige målsprutan blev kvar i Real Madrid och i höstas förlängde han med klubben.

”En fantastisk investering”

I somras lämnade Leonardo PSG. Nu berättar 44-åringen att han gjorde allt i sin makt att locka över storstjärnan Ronaldo och supertalangen Paul Pogba, Juventus, förra året.

– Pogba är på en nivå att han kan spela för PSG, absolut. Vi tittade på honom och tyckte att han kunde vara en fantastiskt investering eftersom han är en av de bästa mittfältarna i världen, säger Leonardo enligt Telefoot.

– Vi försökte även värva Ronaldo. Jag gjorde allt i min makt för att försöka få honom till Paris, men det var omöjligt att få honom att lämna Real Madrid.

”Ville ha en stark ryggrad”

Men PSG klarar sig bra utan Ronaldo tycker Leonardo.

– Det finns inget annat lag som har en sån trupp som Paris Saint-Germain. Inget annat lag har en sådan offensiv kraft, säger brassen.

– I truppen finns Salvatore Sirigu, Thiago Silva, Thiago Motta, Zlatan Ibrahimovic och Edinson Cavani. Vi ville ha en stark ryggrad.