Bendtners succé – efter 1000 dagar

FOTBOLL

”Nu måste man verkligen ta Arsenal på allvar”

Foto: Bendtner slog till redan i andra minuten.

Det var över 1000 dagar sedan han startade en ligamatch för Arsenal.

Det dröjde en minut och 30 sekunder innan han hittade målet.

Nicklas Bendtner är tillbaka.

– I mitt jobb får man aldrig ha några förutfattade meningar och döma ut folk, säger managern Arsene Wenger i Viasat Fotboll om Bendtner.

Han har hånats, häcklats och dömts ut. Men Arsene Wenger valde att behålla Nicklas Bendtner i Arsenal efter sommarens transferfönster och gav 25-åringen förtroendet som alternativet bakom ordinarie Olivier Giroud.

Efter att förra säsongen varit utlånad till Juventus fick dansken chansen från start på onsdagen, hans första ligastart i Arsenals tröja på 1000 dagar. Det tog inte ens två minuter innan Bendtner tystat tvivlarna.

Nickade in bollen

En och en halv minut in i matchen mötte 25-åringen ett inlägg från Carl Jenkinson med huvudet och nickade in 1-0 mot Hull.

”Jösses! När Bendtner börjar göra mål måste du verkligen ta Arsenal på allvar”, twittrar legendaren Gary Lineker.

Målet är Bendtner första i Premier League sedan den 29 december 2010. Eller 1071 dagar sedan.

– I mitt jobb får man aldrig ha några förutfattade meningar och döma ut folk. Han kom tillbaka och jobbade hårt på träning. Jag vet att han har kvalitén att spela för oss och han visade det i kväll, säger managern Arsene Wenger i Viasat Fotboll.

Leder med fyra poäng

Mesut Özil ökade ett par minuter in i andra halvlek på till 2-0. Aaron Ramsey bjöd genom en delikat assist tysken på läget och helt fri kunde Özil enkelt placera in bollen.

Efter 73 minuter byttes Bendtner ut till applåder från hemmafansen när Arsenal vann med 2-0 och behåller försprånget i ligatoppen på fyra poäng ner till Chelsea.

– Vi försvarade oss väl och när vi går framåt är vi alltid farliga. Vi höll nollan igen och om vi bara gör det kommer vi att vinna matcher, säger Jenkinson till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM