Felix Magro klar för DIF

FOTBOLL

Parterna överens om treårskontrakt

Värvningsförsöket har kritiserats av Landskrona-tränaren Mats Jingblad.

I dag blev övergången verklighet.

Djurgården skriver treårskontrakt med Felix Magro.

– Han kommer att tillföra Djurgården mycket med sina offensiva kvaliteter, säger Difs klubbdirektör Bosse Andersson.

Foto: Väljer Dif 25-årige Felix Magro uppvaktades av flera klubbar, men valde i dag att skriva på ett treårskontrakt med Djurgården.

Den 25-årige schweiz-italienaren var i höstas en starkt bidragande orsak till att Landskrona säkrade nytt allsvenskt kontrakt och Bois har under vintern arbetat hårt för att behålla sin mittfältsstjärna.

– Vi har under hösten gjort allt för att få fram investeringarna som krävts. Just som det började bli klart dök Djurgården upp, har Mats Jingblad sagt till Sportbladet.

I dag slutfördes förhandlingarna mellan Djurgården och Magro, och redan på fredag anländer teknikern till Stockholm för en slutlig läkarundersökning och kontraktsskrivning.

Avtalet löper på tre år.

– Vi är glada att Magro kommer till oss. Det hela har dragit ut på tiden vilket inte är konstigt då Felix haft anbud från flera andra klubbar. Det här är en viktig pusselbit inför nästa säsong, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Magro – med ett förflutet i föreningar i både högsta schweiziska och italienska ligan – nappade på locktonerna från huvudstadsklubben efter att ha uppvaktats av både Malmö, Helsingborg och danska Esbjerg.

– Djurgården är ju en storklubb i Skandinavien. Felix vill spela i de stora ligorna och han känner att Djurgården passar in i den bilden, säger agenten Jozo Palac till Fotbolldirekt.com

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM