Skador oroar damlandslaget inför OS

FOTBOLL

Ett silver i VM – ett guld i OS?

– Ja, kvaliteten finns, om vi får vara friska, säger Marika Domanski Lyfors.

Men fem skador oroar damlandslaget.

Det är fem veckor kvar till OS-fotbollen och den trupp som Marika Domanski Lyfors tagit ut är baserad på de spelare som tog silver i VM förra året.

– Det är lite skillnad mot då, då var spelarna lite slitna, nu är det flera som har varit skadade. prognoserna är positiva och jag hoppas på dem, säger hon.

”Fått positiva prognoser”

Anfallarna Hanna Ljungberg och Josefine Öqvist har varit skadade under våren, Malin Andersson har haft muskelproblem, Sara Johansson har gjort ett ingrepp i knät och Linda Fagerström har haft en stressfraktur i bäckenet. Något som oroar.

– Alltid. Man funderar, men det är fem veckor kvar och jag har fått positiva prognoser, säger Marika Domanski Lyfors.

Hinner de skadade spelarna komma i form?

– Jag hoppas och tror att de med träning och matcher ska hitta den intensitet som saknas.

Förbundskaptenen har möjlighet att byta spelare fram till 24 timmar före premiären, då får hon också byta bland de fyra reserver som är på plats.

– Därför kände jag att jag kunde ta med en del spelare som haft problem, självklart hoppas jag att de kan vara med i OS.

Landslaget samlas den 22 juli, för landskamp mot Norge i Uddevalla, och sex dagar senare reser de till Italien. Den 11 augusti är det OS-premiär mot Japan och sex dagar senare är motståndet Nigeria.

– Vi tittar inte längre än till gruppspelet, men efter det kan vi spela för en medalj, säger förbundskaptenen.

Anna Carlsson