Jeppsson: AIK är inte Gais – synd att kanalerna inte fattat det

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK tycks vara ett lag på gränsen till sammanbrott.

Det märkliga är ju att TV4 och SVT inte verkar förstå det.

Du kan inte behandla årets AIK som du behandlar Gais.

Jag har för mig att det var mitt uppe i sin förbunds­kaptenskarriär som Lars Lagerbäck förstod – bra ledarskap var inte att behandla alla lika. Bra ledarskap var att behandla människor olika, utifrån deras personligheter.

För man över resonemanget på allsvenskan, passar det väldigt bra in på AIK:

Du kan inte förvänta dig att AIK ska bete sig som Åtvidaberg, Häcken eller Elfsborg.

Du kan inte utgå från att ett gäng baksmällekrisande, identitetssökande svenska mästare, med ett profilgalleri värdigt ett Quentin Tarantino-manus, ska stå med kö­lappen i handen till tv-studion efter ännu en fiaskomatch. I alla fall inte om de blivit utvisade från samma match.

Du kan inte behandla årets AIK som du behandlar... Gais.

Bojkotten blir så överdriven

Lika öppna och utåtriktade som spelarna var förra året, lika låsta blir de förstås nu, pressade från alla håll.

Konstigt? Knappast. AIK gör ju knappast det här för att ställa till problem för tv-bolagen.

Därför blir den här bojkotten från TV4 så överdriven. Därför borde väl SVT-reportern kunna ha lite större bollkänsla än lördagens Eguren.

Jag är inte AIK:are själv, långt därifrån, men jag ser just nu mycket hellre en match i TV4 med AIK inblandat än med alla andra lag i allsvenskan – med ett undantag.

Det handlar inte om fotbollen i sig, det handlar om att AIK:s plötsliga förvandling just nu engagerar folk i hela landet oavsett om det är negativt eller positivt.

I går kväll hade 230 (!) kommentarer lämnats kring Sportbladets avslöjande om bojkotten.

Egentligen finns det ju bara förlorare – TV4 som inte visar laget som laget med den största oberoende gravitationen, tittarna som inte får se laget resa sig eller sjunka och AIK själva.

Trist – men fullt förståeligt

Visst är det ett problem att spelare inte kommer till studion, men läser man båda sidornas kommentarer så låter det inte som att det var omöjligt att lösa utan bojkott.

Hur? Tja, med bättre dialog, kanske.

Och visst är det trist att SVT:s Ola Bränholm inte fick prata med Mikael Stahre förrän ”efter presskonferensen”, men för fasen – det här är ju ett lag som dansar på randen till ett svart hål!

Bojan bjöd på lysande tv

Dessutom vet jag inte om jag tycker att Bojan Djordjic sätt att lämna studion egentligen var något att hänga upp sig på. Enligt mitt sätt att se det är det sedan Bengt Westerbergs nydemokrati-protest alltid lysande tv när någon lämnar en studio.

Sånt man får räkna med, och sånt ska föras in på pluskontot, när man sänder matcher med laget på gränsen till nervsammanbrott.

Synd bara att TV4 inte verkat fatta det.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM