Bundesliga

Superklubbarna jagar stjärnan

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Vi borde sälja honom”

Tyske landslagsstjärnan Bastian Schweinsteiger har fått ett ultimatum av sin manager i Bayern München: förläng ditt kontrakt eller lämna klubben.

Nu uppges Manchester United intensifiera jakten på 26-åringen men utmanas av några av världens största klubbar.

– Om han inte förlänger sitt kontrakt borde vi sälja honom, sade Bayerns manager Louis van Gaal nyligen.

Managern uttalande skapade direkt ett eko i Europa. Bland dem som nu ryktas jaga mittfältaren har tidigare Barcelona, Chelsea, Manchester City och Inter nämnts.

Förbereder bud

Nu skriver Sunday Mirror att Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson satt upp 26-åringen som en av måltavlorna under januaris transferfönster. Enigt tidningen förbereder klubben ett bud på motsvarande omkring 130 miljoner kronor.

Schweinsteiger har bara 18 månader kvar på sitt kontrakt och managern van Gaal har alltså redan öppnat för att sälja sin stjärna.

– Jag hoppas att Bastian Schweinsteiger förlänger sitt kontrakt, precis som jag har gjort. För jag tycker att, om han inte gör det, borde vi sälja honom, sade van Gaal.

Vill passa på i januari

Enligt tidningen är Ferguson tveksam till stora värvningar under transferfönstret på vintern men vill nu göra ett undantag. Anledningen är risken att tvingas slåss ekonomisk med finansiellt starka City och Chelsea om spelaren nästa sommar.

Det har tidigare talats om att ett bud på 300 miljoner kronor kommit in från en annan klubb.

– Jag anser att Bayern är ett företag. Om det stämmer att det kommit ett sådant bud på honom, då kan man inte tacka nej till så stora pengar, sade Louis van Gaal.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga