Uppgifter i media: ”Celtic jagar Henke Larsson och Baxter”

FOTBOLL

”Skulle vara fantastiskt om Larsson blev tränare för Celtic”

Celtic jagar ny tränare till nästa säsong.

Högst upp på önskelisten – duon Stuart Baxter och Henrik Larsson.

Det skriver El Mundo Deportivo i dag.

– Jag är tränare för Landskrona Bois och det är det enda som gäller, säger Henrik Larsson till Sportbladet.

När Celtic vann över ärkerivalen Glasgow Rangers med 2-1 i går leddes laget av förre lagkaptenen Neil Lennon och hans assisterande Johan Mjällby. De fick rycka in i mars när Tony Mowbray fick sparken efter uteblivna framgångar. Men klubben söker en mer permanent lösning till nästa säsong.

Den spanska tidningen El Mundo Deportivo uppger i dag att Celtics förstaval är Stuart Baxter och den i Glasgow dyrkade Henrik Larsson. Enligt tidningen vill klubben att firma Larsson/Baxter leder laget ihop. Den rutinerade skotten är i dag förbundskapten för Finland och Henrik Larsson är färsk tränare för Landskrona Bois.

Talar med dem regelbundet

– Det skulle vara fantastiskt om Larsson blev tränare för Celtic. Han är en av de största genom tiderna. Både spelarna och supportrarna skulle älska det, har Henkes gamle lagkamrat Lubo Moravcik tidigare sagt.

Innan Henrik Larsson skrev på för Landskrona fick han i höstas frågor om hur han såg på att någon gång återvända till Celtic som tränare.

– Jag har ingen kontakt med Celtic om det just nu, men jag talar med dem regelbundet, svarade den forne landslagsstjärnan då.

Henrik Larsson, 39, är fåordig om Celtics intresse när Sportbladet når honom vid lunchtid på onsdagen.

– Vi har match mot Örgryte i kväll och det är betydligt viktigare. Jag är tränare för Landskrona Bois och det är det enda som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM