Rami Shaaban rasar mot löneryktena

FOTBOLL

”Folk har en snedvriden syn”

Han har målats upp som en av anledningarna till Hammarbys ekonomiska kris.

Men Sportbladet kan nu avslöja vad Rami Shaaban egentligen kostar klubben – och det handlar inte om några fantasisummor.

– De siffror som figurerat är helt uppåt väggarna, säger han.

Hammarby fick stor uppmärksamhet när man, i hård konkurrens, värvade Rami Shaaban från Fredrikstad 2008. Men skador har stört 34-åringen sedan övergången och när Hammarby åkte ur allsvenskan i fjol fick målvakten hård kritik, inte minst för sin påstådda lön.

”Det är skittråkigt”

– Det stod någonstans att jag plockar ut 14 miljoner på tre år. Jag vet inte hur många år man egentligen behöver slå ut det på för att det ska bli så mycket. Det är klart att det är skittråkigt när det står så, säger Shaaban.

34-åringen har pekats ut som något av en syndabock när Hammarby nu är nära konkurs. Detta efter uppgifter i media om att han kostar klubben fyra miljoner kronor om året i lön och sociala avgifter.

600 000 kr

Men Sportbladet kan nu avslöja detaljerna i Shaabans kontrakt. Årslönen är enligt säkra källor skriven till 600 000 och alltså långt ifrån de uppgifter som figurerat.

– Folk har fått en ganska snedvriden syn på det. Men jag vill inte kommentera några summor, säger Shaaban.

Under det tunga fjolåret för Hammarby var kostnaden för 34-åringen dessutom betydligt lägre än så. Shaaban gick skadad större delen av säsongen och kostar då inte Hammarby en krona. Totalt ska målvakten ha fått ut omkring 250 000 från Hammarby för hela 2009.

Täcks av försäkring

I stället täcktes Shaabans lön då av pengar från försäkringskassan och andra kommersiella uppdrag.

– Det är därför jag har en försäkring. Det är inga konstigheter med det utan jag har en normal anställning. Är man inte på planen och inte kan bidra ska man inte kosta heller, säger Rami Shaaban.

ARTIKELN HANDLAR OM