Hjälte och miljonklipp

FOTBOLL

Jagas av storklubbar: ”Säljs aldrig för under 10 milj”

HÄLLEVIK. Han kom i våras för två miljoner kronor.

Efter Mostapha El Kabirs succévår som i går kröntes med två mål mot Malmö kräver Mjällby minst det femdubbla – och har spekulanter från Tyskland, Holland och Turkiet.

– Är bara priset rätt så släpper vi honom, säger ordföranden Jörgen Martinsson.

Efter matchen gjorde inte Mostapha El Kabir någon hemlighet av att Mjällby bara är ett stopp på vägen mot de större ligorna.

– Så är det. Jag vill spela i en större liga i Europa, helst den spanska, säger han efter två gjorda mål mot Malmö FF.

Han kunde knappast valt ett bättre tillfälle att briljera.

På läktaren satt representanter från klubbar i Tyskland, Holland och Turkiet som kommit till Strandvallen för att särskilt studera den 21-årige holländaren.

El Kabir säger själv att han inte känner till intresset.

– Du kanske kan berätta för mig. Jag vet inte, säger han och ler.

Men enligt vad Sportbladet erfar har Mjällby redan konkreta förfrågningar på El Kabir och insatsen mot Malmö FF kan ha varit det sista Mjällbypubliken får se av sin nye favorit.

– Om det känns rätt för spelaren och för klubben så är det vår image och policy att då hindrar vi inga spelare, säger Thomas Andersson-Borstam, sportchef i Mjällby.

Om El Kabir lämnar Mjällby till sommaren kan klubben göra en god förtjänst. Enligt uppgift till Sportbladet kostade Mostapha El Kabir runt två miljoner kronor när han köptes från NEC Nijmegen i våras.

Nu hoppas klubben få 10–15 miljoner för anfallaren.

– Han säljs aldrig för under tio miljoner, säger en källa med god insyn i klubben till Sportbladet.

Ansågs besvärlig

Mostapha El Kabir kom till klubben bara några veckor före seriestarten efter rekommendation av förre Mjällbyspelaren Erton Fejzullahu, som såldes förra sommaren till just Nijmegen.

– Erton är min vän. Jag vill inte göra honom besviken och slarva bort de orden han gav för mig, säger Mostapha El Kabir.

I Holland ansågs El Kabir besvärlig.

I Mjällby har han hittat rätt – men har också haft problem med att tygla sitt humör. Enligt vad Sportbladet erfar har irritationen bland lagkamraterna varit stor över att El Kabir dragit på sig onödiga varningar.

Sportchefen Thomas Andersson-Borstam bekräftar också att han har haft samtal med El Kabir om agerandet.

– Jag kom hit för att visa att jag kan vara en bra kille och spela bra fotboll. Ibland måste jag hålla mitt huvud kallare, men jag är en känslomässig människa, säger El Kabir.

Fastnade i gräset

Mot Malmö FF visade holländaren inga tendenser till dåligt humör utan var på ett strålande humör.

Men i slutet av matchen fastnade holländaren med foten i det tunga gräset och vred benet så illa att han tvingades byta.

– Det gör ont nu, men jag tror inte det är någon fara.

Mjällbys match mot Åtvidaberg nästa omgång kan bli El Kabirs sista i allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM