Banguras kompis klar för AIK

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-09-28

"En drömlösning"

Ingen har missat Mohamed Banguras, 21, supersuccé i allsvenskan.

Nu är nästa Bangura klar för AIK - bästa vännen Ibrahim Tetteh Bangura, 20, har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

- En drömlösning för båda två, säger agenten Patrick Mörk till Sportbladet.

Följ ämnen

Sportbladet har tidigare berättat att Ibrahim Tetteh Bangura från division 2-laget Köping FF provtränat med AIK.

Nu är anfallaren klar för den svenska mästarklubben.

Ett treårskontrakt är signerat och därmed går Ibrahim Tetteh Bangura i samma fotspår som vännen Mohamed Bangura som i somras kom till AIK från IFK Värnamo i division 1 södra.

- De kommer båda från Sierra Leone och har spelat tillsammans sedan 12-årsåldern. De är barndomskompisar och radarpartners både på och utanför planen, säger agenten Patrick Mörk.

Jämbördig med Mohamed

Mohamed Bangura har gjort stor succé under sin korta tid i AIK.

Med spektakulärt spel och fyra mål på nio matcher har han mångdubblat sitt marknadsvärde och nyligen nobbade AIK ett bud från egyptiska Al Ahly på 4,2 miljoner kronor.

Med den bakgrunden är det oundvikligt att ställa frågan:

Är Ibrahim lika bra som Mohamed?

- Frågar du någon i Sierra Leone säger de sannolikt att de är ganska jämbördiga. Och hade du frågat mig i våras hade jag också svarat det. Men nu när Mohamed klassas som allsvenskans kanske bäste anfallare är det svårt att säga att Ibrahim är där redan, säger Mörk.

Ibrahim Tetteh Bangura kom till Köping FF i augusti och har sedan dess gjort 12 mål och tagit ledningen i skytteligan.

Uttagen i landslaget

Enligt uppgifter till Sportbladet har fem-sex klubbar visat intresse för den 183 centimeter långe spelaren som har förutom AIK även provtränat med Trelleborg.

Nyligen togs Ibrahim Tetteh Bangura ut i landslagstruppen till Sierre Leones kommande landskamper mot Sydafrika och Liberia.

- Snacket där handlar om att "The Golden Twins" kommer att få spela tillsammans. De är väldigt populära, säger Patrick Mörk.

Ibrahim ansluter till AIK i januari nästa år.

Sportbladet har sökt representanter från AIK för en kommentar.