Schelins tårar – efter hyllningen

”Jättehäftigt att stå här”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Karriären tog slut i förtid.

I kväll hyllades Lotta Schelin, 34, i Globen.

Hon tilldelades ”hederspriset” – och bröt ut i tårar.

– För ett år sedan kunde jag inte ens kolla på den här galan, det var alldeles för tufft, säger hon i sitt tacktal.

Svensk landslagsfotbolls bästa målskytt någonsin.

Trefaldig Champions League-mästarinna.

Femfaldig vinnare av Diamantbollen.

Lotta Schelin hade en makalös karriär. Den fick dock ett abrupt slut då hon drabbades av en whiplash-liknande skada i nacken. En skada som inte bara gjort att hon knappt rört en fotboll på ett år, utan också att hennes vardagliga liv förändras på grund av de ständiga smärtorna.

Hyllades stort

I somras bekräftade hon att karriären är över.

I kväll fick hon ta emot en maffig hyllning i Globen i samband med Fotbollsgalan. Hon tilldelades Fotbollskanalens ”hederspris”, fick stående ovationer – och bröt då ut i tårar.

– För ett år sedan kunde jag inte ens kolla på Fotbollsgalan, det var alldeles för tufft och jag kanske inte ville bli påmind om den delen i mitt liv. Men med lite tid så har jag förstått; att få vara här med er i dag, att känna att jag – även det inte är på en fotbollsplan – ändå har en framtid … det känns fantastiskt fint, säger Schelin i sitt tacktal.

”Jättehäftigt”

Hon fortsätter:

– Jag har verkligen haft tid till att fundera, till att förstå att jag varit med om något helt fantastiskt. Det är VM-brons, OS-silver och Champions League-titlar, vilket känns helt sjukt. Att jag nu får stå här med er känns jättehäftigt och jag är glad över att få vara en del av den hedersamma skara som fått det här priset. Jag vill tacka min familj som alltid funnits där för mig och som finns där fortsatt. Och speciellt min syster Camilla. Utan henne hade jag aldrig stått här i dag, säger Lotta Schelin.

Foto: MAGNUS SANDBERG / TV4
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.