Tyska reaktionen: ”Sverige bättre utan Ibrahimovic”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det står nu klart vilka Sverige kommer ställas mot i VM.

I Tyskland är reaktionerna idel positiva – men förbundskaptenen minns tillbaka till en mardröm.

– Det visade verkligen att allt kan hända i fotboll, säger han till Sportbladet.

Foto: TT

Grupperna är lottade.

Sverige fick som bekant Tyskland, Sydkorea och Mexiko på lotten och de flesta är nog överens om att det är en rätt bra grupp för Blågult.

I Tyska Bild konstaterar man att förbundskaptenen Jogi Löw är glad. Die Welt skriver om att det i Sverige mest pratas om Zlatan Ibrahimovic vara eller icke vara i ett eventuellt VM, men tidningen skriver även: ”Sverige bättre utan Ibrahimovic.”

4–4 i Berlin

När Sportbladet träffade Jogi Löw i Moskva hade förbundskaptenen 4–4-kollapsen mot just Sverige i Berlin 2012 på näthinnan.

– Vi såg Sveriges playoffmatcher mot Italien. Sverige har mycket självförtroende just nu. Vi har bra koll på Sverige. Vi minns ju även matchen i Berlin 2012 när vi ledde med 4-0 men där Sverige kom tillbaka och gjorde fyra mål sista 30… Vi vet att Sverige är väldigt farliga.

Var det en mardröm för er?

– Ja, det var inte så kul för oss… De sista 30 minuterna kom som en chock. Sverige kom tillbaka med allt de hade. Det visade verkligen att allt kan hända i fotboll. Det var en match man pratade om i flera veckor efteråt.

Vill du att Zlatan ska göra comeback i VM?

– Personligen säger jag självklart. Jag gillar Ibrahimovic, han är en av de bästa anfallarna någonsin. Han har gjort några otroliga mål. Men det är tränaren som bestämmer. Jag vet inte hur Sverige tänker där, han har ju varit skadad länge också. Vi får se vad som händer.

Oliver Bierhoff – tysk före detta storspelare och numera ”business manager” för det tyska landslaget:

– Tyvärr minns vi ju när vi tappade 4-0 till 4-4 mot Sverige. Vi vet att Sverige är väldigt starka.

Danmark glada

Vill du se Zlatan i VM?

– Som fotbollsentusiast, ja. Då vill man se de bästa i VM. Zlatan är en superstjärna. Men jag vet inte hur hans form är efter skadan.

På mexikanska nyhetssajter är den stora grejen att Mexiko ställs mot de regerande mästarna i första matchen och inte speciellt mycket prat om varken Sverige eller Sydkorea.

Och i Sydkorea har man ännu inte skrivit någonting om lottningen.

I grannlandet Danmark är tongångarna väldigt positiva efter att Åge Hareides landslag fått Frankrike, Australien och Peru på lotten.

”Lottningen kunde nästan inte vara bättre”, konstateras det i Ekstrabladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.