”Vi kommer aldrig, aldrig att göra det”

Östersund nobbar möjlighet till extra miljoner: Får skjuta mig först

avPatrik Brenning

En match mot Arsenal inför 8 000 eller 50 000 åskådare?

Trots en lysande marknadsmöjlighet är Östersunds FK tydliga med var mötet med den engelska giganten kommer att spelas.

– Jag skulle aldrig i mitt liv svika Östersundarna och jämtarna. Aldrig, aldrig, aldrig. Då får de skjuta mig först innan det kommer att ske, säger ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Östersunds FK ställs mot en av Europas mest välkända klubbar när engelska Arsenal i februari kommer till Sverige för att spela sextondelsfinal i Europa League. Ett Arsenal med stjärnor som Alexis Sanchez och Mesut Özil som hade kunnat fylla de flesta arenor i Sverige.

”Skulle aldrig svika jämtarna”

Men Östersund kommer trots det inte ens att överväga att flytta mötet med London-klubben från lilla Jämtkraft Arena med plats för drygt 8 000 åskådare. Detta alltså trots hägrande bonusmiljoner och eventuellt även spel under tak vid en flytt till någon av landets största arenor, som till exempel Friends Arena i Stockholm.

– Jag skulle aldrig i mitt liv svika Östersundarna och jämtarna. Aldrig, aldrig, aldrig. Då får de skjuta mig först innan det kommer att ske, säger ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet.

”Perfekt för oss att de kommer då”

Kindberg menar också att han hoppades möta just Arsenal på Jämtkraft Arena den 15 februari.

– Jag sa innan att jag vill ha Arsenal eller Milan för de har vi störst chans att slå den 15 februari. Så jag blev skitglad. Jag kunde knappt hålla mig.

Varför har ni störst chans att slå dem?

– De ska komma till Östersund i februari i den miljön och spela mot oss. Fotboll är ett mentalt spel så jag tänker att vi måste ändå slå de lagen någon gång om vi ska fram och då kan vi lika gärna göra det när det är som värst hos oss vädermässigt. Det är perfekt. Och med matcherna Arsenal spelar både före (Tottenham den 10 februari) och efter (Manchester City den 24 februari) så blir det spännande att sätta samman det där. Jag är väldigt positiv och glad.

För de som vill lägga vantarna (du bör nog ha vantar) på någon av biljetterna till matchen hälsar ÖFK att information om försäljningen kommer vid ett senare tillfälle. Det går inte heller att förhandsboka några biljetter.

ARTIKELN HANDLAR OM