Zlatan borta: ”Ingen vet något – konstigt”

Mystiken kring Zlatans frånvaro

avAndreas Käck

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic var utanför truppen när Manchester United slog Arsenal med 3–1.

Frågan är bara varför.

– Ingen vet något, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Redan på fredagseftermiddagen väcktes frågetecken för Zlatan Ibrahimovics medverkan i lördagens stormatch mot Arsenal. Detta eftersom den 36-årige svensken inte hade skymtats tillsammans med övriga lagkamrater när de tog tåget från Manchester till London.

Lokaltidningen Manchester Evening News spekulerade i att ”Ibra” kunde ha rest till London på egen hand och att fansen inte nödvändigtvis behövde oroa sig.

Men när laget offentliggjordes saknades Zlatan helt – han var inte ens med i truppen.

”Vet inte varför”

Huruvida det rör sig om någon form av bakslag efter skadefrånvaron återstår att se. José Mourinho fick nämligen inga frågor om svensken på presskonferensen efter matchen.

Däremot säger Viasats svenske kommentator Anders Bjuhr att han har varit i kontakt med Manchester Uniteds presschef, Karen Shotbolt. Dock utan att få något besked.

– Hon sa: ”Helt ärligt vet jag inte varför (Zlatan saknas). Han har inte åkt med laget hit i alla fall.

Experten Glenn Strömberg tycker att det hela är mystiskt.

– Jag har pratat med gamla United-spelare också. Ingen vet något och det låter lite konstigt. Handlar det om att han vill vila lite efter att ha haft den här långa skadefrånvaron så är det ju inget konstigt med det. Men att inte ens Uniteds presschef vet … det känns lite sådär, säger han.

”Vigge” från start

Klart är i alla fall att Victor Nilsson Lindelöf får fortsatt förtroende. Han spelad från start för tredje matchen i rad – och efteråt fick han beröm för sin insats.

Manchester United vann matchen med 3–1.

Zlatans proffskarriär – klubb för klubb 00:35