Spanska uppgifter: Iniesta kommer att flytta till Kina

Foto: Manu Fernandez / AP SCANPIX SWEDEN

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Den spanska VM-hjälten och Barcelonas legendar Andrés Iniesta ser ut att närma sig en flytt till Kina.

Enligt AS lämnar han klubben i sommar.

– När jag måste komma med ett beslut så kommer klubben att få reda på det först, sen kommer alla andra att höra det, säger mittfältaren.

Han har spelat 669 matcher för sitt Barcelona – och skjutit hem ett VM-guld till Spanien 2010.

Nu ser Andrés Iniesta ut att ha gjort sitt i den katalanska klubben. Enligt spanska AS kommer 33-åringen att lämna Barcelona i sommar – trots att han skrev ett ”livstidskontrakt” med klubben så sent som i oktober.

Flyttlasset går då till Kina.

”Redan bestämt mig”

Efter Barcelonas uttåg ur Champions League kommenterade Iniesta de påstådda flyttrykterna.

– Jag har redan bestämt mig för vad jag kommer att göra. Jag har alltid fått kärlek från våra fans – jag är evigt tacksam för det – i över 20 år. Deras stöd har varit absolut nödvändigt för att vi ska kunna vinna, säger han enligt AS.

– När jag måste komma med ett beslut så kommer klubben att få reda på det först, sen kommer alla andra att höra det.

Beslutet kan meddelas till helgen

Enligt uppgifter är Barcelona redan medvetna om Iniestas beslut. Han kommer att meddela sitt avsked för allmänheten efter Cope del Rey-finalen mot Sevilla, som spelas på lördag 21 april.

Det är fortfarande oklart vilken kinesisk klubb som kommer att värva mittfältaren. Det rör sig om minst fyra intresserade klubbar som ska vara villiga att erbjuda mittfältaren ett treårskontrakt.

En viktig faktor i beslutet att flytta till Kina tros vara att Iniesta vill starta upp en fotbollsakademi där, samt att han vill få ut sitt egna vin på den globala marknaden.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM