Uppgifter: Ronaldo förlänger med Real

FOTBOLL

Blir officiellt efter CL-finalen: ”PSG kan glömma mig”

Foto: TT
Ronaldo.

Cristiano Ronaldo stannar i Real Madrid.

Därmed kan PSG glömma portugisen som Zlatan Ibrahimovic ersättare.

– Andra klubbar kan glömma tanken på att värva mig, säger Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, 31, har varit ett jagat byte under hela säsongen.

Vid upprepade tillfällen har portugisen flörtat med Paris Saint-Germain om en övergång där han pekats ut som Zlatan Ibrahimovic ersättare.

Under Champions League-mötet mellan Real Madrid och PSG viskade Ronaldo i Laurent Blancs öra: ”Ditt lag spelar väldigt bra. Jag skulle älska att arbeta med er” och i april träffades Ronaldo och PSG-ägaren Nasser al-Khelaifi i Paris.

Skriver femårskontrakt

Men nu tar Cristiano Ronaldo död på alla rykten.

Enligt flera spanska medier blir en kontraktsförlängning fram till säsongen 2021 officiell efter Champions League-finalen mot Atletico Madrid på lördag.

Ronaldos nuvarande kontrakt går ut 2018 och det har talats om en flytt till PSG innan Ronaldo avslutar karriären i MLS.

Men de planerna går nu i kras.

En av anledningar till att parterna enats om en förlängning sägs vara att Real Madrid inte lyckats hitta någon ersättare för den portugisiske stjärnan.

– Real Madrid skulle göra ett smart val om de erbjöd mig ett nytt kontrakt, sa Ronaldo hemlighetsfullt i en intervju med med spanska tv-programmet La Sexta i går.

”PSG borde glömma mig”

Den nya lönen är ännu inte officiell, men när portugisen skrev under sitt nya kontrakt 2013 fick han en årslön på 150 miljoner kronor och Ronaldos lön sägs vara ännu högre den här gången.

– Om PSG borde glömma mig? Alla andra klubbar borde försöka glömma tanken på att värva mig eftersom Real Madrid är den bästa klubben.