Ytterbackskris i Bajen inför premiären

FOTBOLL

Två av fyra ytterbackar är skadade

Hammarby riskerar en ytterbackskris
Stefan Batan kan missa premiären.
– Får vi en skada i backlinjen blir den extremt tunn, säger Batan.

Djupanalys: Så bra är Hammarby i år

Mats Solheim är långtidsskadad. Under måndagens genrep mot Örebro slog Stefan Batan upp en gammal ljumskskada. Två skador i backlinjen är väl inte så farligt, tänker kanske läsaren. Men i Hammarbys fall betyder två ytterbacksskador kris. För just nu – sex dagar inför den allsvenska premiären – är Birkir Már Saevarsson och Oliver Silverholt föreningens enda två friska ytterbackar.

Akupunktur och isbad

– Jag fick en känning i ljumsken när jag skulle slå bort bollen. Det känns inte bra, men vi rehabiliterar så gott vi kan, säger Stefan Batan.

Vad gör ni?

– Det är sjukgymnasten som hjälper mig. Det är akupunktur med nålar och så lite mjuk massage och isbad för att få blodet att cirkulera. Förhoppningsvis kan jag träna med boll mot slutet av veckan.

Orolig för premiären?

– Hade det varit premiär i dag har jag inte kunnat spela. Men det är många dagar dit. Vi försöker vara positiva. Men visst finns det en liten oro om jag inte ska hinna komma tillbaka, om det skulle visa sig vara en blödning.

"Svårt att säga nej"

Försvarsuppsättningen är redan tunn.

– Så är det tyvärr. Den är tunn. Vi förlorade Mats till en långtidsskada och får vi ytterligare en skada så blir den extremt tunn. Backlinjen är stabil när alla är med, men tunn.

Var det dumt att spela två träningsmatcher på kort tid inför premiären, med tanke på att du hade problem sedan tidigare?

– Jag försöker inte tänka så. Jag har väldigt svårt att säga nej till en match. Jag ska vara skadad om jag ska kliva av. Tränarna kan ju inte min smärtgräns bättre än mig, och jag sa att jag kunde spela. Vi hade inte många backar tillgängliga så jag körde på. I efterhand så... ja, det var kanske inte rätt. Men det är lätt att säga då.

Djupanalys: Så bra är Hammarby i år

ARTIKELN HANDLAR OM