WBA uppköpt av stenrik entreprenör

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:

”Inga intentioner att att förändra klubben”

Premier League-klubben West Bromwich Albion har ny ägare.

Den kinesiska entreprenören Guochuan Lai, 42 tar över.

– Jag är exalterad och privilegierad, säger Guochuan Lai.

West Bromwichs ägare och ordförande Jeremy Peace har offentliggjort att han säljer sina aktier i klubben. Peace har varit ordförande i klubben i 14 år och suttit i styrelsen i 16 år.

Nu lämnar han över till den kinesiska investmentgruppen "Yunyi Guokai (Shanghai) Sports Development Limiteds”, där delägaren Guochuan Lai, 42 är kontrollerande aktieägare. Det här skriver klubben på sin hemsida.

Inga intentioner på att förändra

Peace har styrt klubben med företaget West Bromwich Albion Holdings Limited där han haft 100 procent av aktierna.

Men den 24 juni blev affären med de nya kinesiska ägarna klar. Den har inte blivit officiell innan nu på grund av olika processer som utförts i Kina. Under tiden har klubben styrts som vanligt, men med den nya ägarens vetskap, skriver klubben på sin hemsida.

– Mina prioriteringar kommer att vara att bibehålla klubbens stabila struktur, respektera dess välskötta natur och dess ursprung. Jag har inga intentioner att förändra klubbens syn, säger Lai till klubbens hemsida.

"Passion för spelet"

Jeremy Peace ville sälja redan förra sommaren och en affär på 150 miljoner pund var nära, men föll igenom på grund av den osäkra kinesiska aktiemarknaden.

Nu är affären äntligen klar och den kinesiska entreprenören Guochuan Lai kan titulera sig som ny ägare. 42-åringen är en investerare som har ett starkt intresse för fotboll, skriver han på klubbens hemsida.

”Jag har varit ett fotbollsfan i hela mitt liv. Min passion för spelet är en motivation. Men ur ett affärsperspektiv är klubben en fantastisk investering”, skriver Guochuan Lai.

Jeremy Peace kliver även av som ordförande och lämnar över till John Williams som tidigare arbetat hos Blackburn Rovers.

”Hans (Williams) kunskap om spelet kommer bli otroligt viktigt när vi fortsätter att röra oss framåt”, skriver Lai.

Publicerad:

LÄS VIDARE