Fotbollsspelare blev dödad av huliganer

FOTBOLL

19-årige polacken Dominik Koszowski attackerades och knivhöggs till döds

Den polska fotbollshuliganismen har återigen visat sitt ansikte med blint våld.

Den 19-årige fotbollsspelaren Dominik Koszowski knivhöggs till döds vid en tågstation i den polska staden Katowice.

– Det är en tragisk händelse, skriver klubben GKS Katowice på sin hemsida.

Händelsen inträffade runt klockan fem på måndagsmorgonen vid en tågstation i den polska staden Katowice strax utanför Krakow.

19-årige Koszowski, tidigare spelare i division 1-klubben GKS Katowice, ska där ha blivit angripen av en grupp unga män efter att han varit på väg hem från ett restaurangbesök.

Spelaren ska enligt den polska tidningen Gazeta Wyborcza ha hamnat i ett bråk med ett gäng som enligt polisen tros komma från en av de rivaliserande klubbarna i regionen. En person ska sedan ha tagit fram en kniv, attackerat Koszowski och utdelat två knivhugg.

Avled på sjukhuset

Enligt polisen har två personer gripits, båda kända fotbollshuliganer. Polisen kan ännu inte bekräfta om attacken var mot en specifik person eller om Koszowski var slumpmässigt utvald.

19-åringen avled senare på sjukhuset.

– Det är en tragisk händelse. Dominik Koszowski har lämnat oss, skriver GKS Katowice på sin hemsida.

"Han log varje dag"

Koszowski kom till klubben som nioåring men valde i juni att avsluta karriären på grund av en knäskada.

– Han var en stor talang. På planen var han alltid modig, stark och beslutsam. Han log varje dag, var glad och hade en positiv inställning till livet, säger tränaren Marek Ogledzinski.

I januari hotades den före detta Djurgårdsspelaren Kasper Hämäläinen och fick sin bil vandaliserad av Lech Poznans huliganer efter att spelaren lämnat klubben för spel i ärkerivalen Legia Warszawa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Polen