Lurigt läge för Peking: ”Kan inte gå hejdlöst”

Foto: IFK Norrköping måste göra minst två mål i kväll.
FOTBOLL

Förutsättningarna är ­enkla – men likväl väldigt svåra.

IFK Norrköping måste vända 1–3-underläget från det första kvalmötet med norska Rosenborg för att Champions League-­drömmen ska leva vidare.

– Vi har allt att vinna, säger managern Jens ­Gustafsson på en ­presskonferens.

Till en början såg det ljust ut för IFK Norrköping. Efter 45 minuters spel i första matchen i dubbelmötet mot Rosenborg i Champions Leagues andra kvalomgång hade svenska mästarlaget 0–0.

Men 17 mardrömsminuter i andra halvlek på Lerkendal i Trondheim höll på att förstöra festen – nästan innan den ens hunnit börja. Rosenborg gick ifrån till 3–0 och stod där och då med ena benet i nästa kvalrunda.

”Matchen lever”

Sebastian Andersson hann dock med att skicka in en reducering, som betyder oerhört mycket inför onsdagens retur.

– Vi känner att matchen lever. Vi kommer hem, där vi känner oss trygga i offensiven och defensiven. Och vi kommer hem till Norrköpingsborna, som kan ge oss stödet vi behöver, säger Jens Gustafsson.

1–3-resultatet innebär att Norrköping måste gå framåt, men samtidigt stänga till bakåt. Ett Rosenborgs-mål innebär att Norrköping måste göra fyra för att gå vidare.

– Vi kan inte gå hejdlöst och springa i väg med alla spelarna i offensiven. Då riskerar vi att Rosenborg kontrar in mål på oss, och då är den här matchen slut, säger Gustafsson, som har tidigare skadade Linus Wahlqvist tillgänglig för spel.

Tror på ny seger

Kåre Ingebrigtsen, tränare i Rosenborg, tror på seger.

– Vi har en lika stor chans att vinna här som på Lerkendal. Det är inget tvivel om att vi är kapabla till att vinna här. De måste ha minst två mål och hindra oss från att göra mål. Det är en matchbild vi kan trivas med, säger han på lagets presskonferens enligt vg.no.

TT