”Polisen var snälla mot Man United”

FOTBOLL

West Ham-bossen klandrar motståndarna för skandalen

Manchester United-stjärnorna fick dyka till golvet när deras spelarbuss attackerades av West Ham-fans i går.

Skandalscenerna var dock Uniteds fel, menar West Ham-bossen David Sullivan.

West Ham spelade i går kväll sin sista match hemma på Boleyn Ground, även kallad Upton Park, innan flytten till OS-arenan till hösten.

Matchstarten i mötet med Manchester United blev dock uppskjuten. Matchen som skulle börja vid 20.45 kom istället igång vid 21.30.

Anledningen var att vissa West Ham-supportrar kastade flaskor på Manchester Uniteds spelarbuss. Manchester United ska ha anlänt sent till matchen.

”Det är deprimerande”

När bussen väl anlände till arenaområdet blockerade West Ham-supportrarna gatorna och kastade flaskor, mynt och rökbomber.

Manchester United-spelarna vägrade kliva av bussen förrän den var parkerad och det var säkert att gå ut.

West Hams delägare David Sullivan har dock inte särskilt mycket förståelse för United. Han anser att borde anlänt till arenan tidigare.

– Det är deprimerande egentligen. Jag förstår inte varför United inte kunde komma hit vid 16-tiden. De kunde ha kommit hit tidigare. De visste att det skulle vara mycket folk, det är galet, säger Sullivan enligt BBC.

”De visste det”

När United till slut tagit sig in på arenan beviljades laget en lika lång uppvärmning som West Ham åtnjutit, vilket försenade matchen.

– De visste att det var vår sista match. De hade samma problem när de spelade mot Tottenham för några veckor sedan. Jag tycker att polisen och förbundet har varit snälla. Jag hade startat matchen vid utsatt tid om det var jag som bestämde, säger Sullivan.

West Ham gör dock något av en u-sväng under onsdagen. Klubben lovar att straffa fans som deltagit i förstörelsen.

”Vi är medvetna om att det fanns supportrar utanför Boleyn Ground som inte betedde sig på ett korrekt sätt. Det är inte acceptabelt och vi kommer att samarbeta med polisen för att identifiera de ansvariga och stänga av dem på livstid”, skriver klubben i ett uttalande.