Marcus Berg

Straffet för Berg och Hult: inlåsta på hotell

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Efter bara en poäng i fyra senaste matcherna ansåg Panathinaikos tränare Andrea Stramaccioni att något behövde göras.

Laget, med svenska landslagsspelarna Marcus Berg och Niklas Hult i spetsen, har blivit inlåsta på hotell under veckan hemma i Aten.

Utan bland annat lårskadade Marcus Berg förlorade det grekiska storlaget i tre raka matcher mot Standard Liege, Olympiakos och Ajax under senaste veckorna.

Efter dessutom ”bara” 1-1 borta mot Panionios i grekiska ligan i söndags, där Marcus Berg gjorde comeback och spelade 90 minuter, fick enligt sportsajten SDNA tränaren Andrea Stramaccioni nog.

Bestraffning

Direkt efter matchen mot Panionios tvingades laget att ta in på ett hotell i norra delen av Aten – i en vecka framåt.

En bestraffning som den italienske tränaren varnat för om man inte besegrade Panionios, rapporterar grekiska tidningar.

– Efter det här resultatet har jag bestämt att hela laget ska ta in på ett hotell tillsammans. Presidenten har också ställt sig bakom det beslutet, sa Stramaccioni direkt efter Panioniosmatchen.

Hämta tillhörigheter

Efter måndagens träning på Panathinaikos träningsanläggning öster om den grekiska huvudstaden tilläts spelarna åka till sina bostäder för att hämta lite privata saker för att senast vara tillbaka på hotellet 19.00.

Att samla ihop och bo hela laget tillsammans under mer än bara någon eller ett par nätter förekommer bland annat i den italienska fotbollen och kallas då ”ritiro” (dra sig tillbaka), men kombineras ofta med att laget också reser iväg någonstans.

Spelarna och ledarna i Panathinaikos får avbrott i hotellvistelsen hemma i Aten när de spelar en cupmatch borta mot OFI från Kreta under onsdagskvällen.

Berg trebarnspappa

Planen är, enligt SDNA, att spelarna är fria att återvända till sina familjer och vanliga bostäder i Aten först efter stormötet hemma mot PAOK i ligan på söndag kväll.

Marcus Berg blev nyligen pappa för tredje gången och bor med hustrun Josefine och barnen Jolie, 5, Leonel, 3, och Mateo, 2 månader, strax söder om Aten.

Sportbladet har sökt Marcus Berg och Niklas Hult för en kommentar.

Till tidningen GT tonar Berg ned att beslutet är en bestraffning:

"Spelet inte stämt"

– Vi bor på hotell i fyra nätter. Så att vi ska komma ihop som grupp och prata igenom lite saker. Det är bra att vi tar tag i det innan det har gått för många matcher, säger han till GT: 

– Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Förlora kan man väl alltid göra, men spelet har inte stämt. Vi har haft mycket skador, men vi har en bra och bred trupp och borde ha kunnat presterat bättre. Vi har spelat lite dåligt helt enkelt. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcus Berg

Andrea Stramaccioni

Panathinaikos

Grekiska fotbollsligan