Christian Eriksen

Overmars uppgivna svar om Isak

avPelle Strandman

"Får honom inte ens för åtta miljoner euro"

Foto: Alexander Isak firar sitt mål mot Elfsborg.

Alexander Isak jagas av några av Europas största klubbar.

En holländsk gigant som tycks ha gett upp är Ajax.

– I Sverige får man inte ens en 17-årig anfallare för åtta miljoner euro, säger sportchefen och förre storspelaren Marc Overmars.

Det är en av de hetaste följetongerna inom svensk fotboll – vad som ska hända med Alexander Isak efter den succéartade debutsäsongen i allsvenskan.

17-åringen har jagats av några av de största klubbarna som finns i fotbolls-Europa och vad Sportbladet erfar är det främst fem tunga elefanter som gör upp om supertalangens underskrift: Manchester City, Juventus, Real Madrid, Chelsea och PSG.

En annan sak det har spekulerats vilt kring är vilken övergångssumma Isak kommer lämna AIK för och mycket talar för att Zlatan Ibrahimovics försäljningsrekord på 82,5 miljoner från Malmö till Ajax 2001 kan slås.

Lika mycket talar dock inte för att det blir Amsterdam-klubben som lyckas knyta till sig en svensk anfallare den här gången. Detta baserat på ett uttalande av Marc Overmars som i en intervju med AP, enligt soccernews.nl, som menar att det är svårare att göra ekonomiska fynd på den nordiska spelarmarknaden.

AIK: "Får stå oemotsagt"

– Förut kunde vi köpa Christian Eriksen för 1,5 miljoner euro och Viktor Fischer för 1,2 miljoner. Men den tiden är förbi, säger sportchefen i Ajax och tillägger:

– Vi visade tidigt intresse för Emre Mor (19-årig dansk-turkisk ytter som i stället gick till Borussia Dortmund för 5 miljoner euro) men han var omöjlig att få. Och i Sverige får du inte ens en 17-årig anfallare för åtta miljoner euro (motsvarande knappt 80 miljoner kronor).

I intervjun framgår det inte om om Ajax lagt ett bud på Isak. Fotbollskanalen har ställt frågan vidare till AIK:s sportchef Björn Wesström och fått följande svar:

– Läget är som det är och vi kan konstatera att många som tycker och tänker och uttalar sig. Vi ser och hör det också. Det får stå oemotsagt.

ARTIKELN HANDLAR OM