Jonas Thern blir scout i landslaget

FOTBOLL

Återförenas med Janne Andersson

Foto: TT

De skördade stora framgångar tillsammans för 14 år sedan.

Nu återförenas Sveriges nya förbundskapten Janne Andersson med Jonas Thern – som blir ny scout för landslaget.

– Det är ett spännande uppdrag, säger Jonas Thern i ett pressmeddelande.

För ett par veckor sedan blev det klart att Janne Andersson plockar in Tom Prahl som scout i den svenska landslagsledningen.

Nu har den förre guldtränaren med Malmö FF fått sällskap.

Svenska Fotbollförbundet skriver i dag på sin hemsida att Erik Hamréns efterträdare har fått en ny pusselbit på plats: bronshälten från VM 1994 Jonas Thern som även han blir scout i landslaget.

– Jonas är en bra människa med bra bakgrund. Han har rätt värderingar, stor fotbollserfarenhet och inte minst ett bra fotbollsöga. Jag är glad att Jonas tagit sig an detta uppdrag, säger Janne Andersson som i och med detta återförenas med den tidigare tränaren.

"Ny vinkel på fotbollsarbetet"

Tillsammans tränade de Halmstad BK 2002-2003 då Jonas Thern hade huvudansvaret.

Året därpå tog Janne Andersson över och ledde HBK till ett SM-silver 2004.

– Tidigare har jag mest jobbat som tränare och med utveckling av ungdomar, så det är en ny vinkel på fotbollsarbetet. Men när Janne ringde och undrade om jag var intresserad så kändes det utmanande. Det är ett spännande uppdrag, säger Jonas Thern.

"Känns utvecklande"

Han ser fram emot att arbeta med Janne Andersson igen.

– Janne har i sin roll möjligheten att arbeta med de bästa spelarna i Sverige. Att jag får bistå i det jobbet samtidigt som jag kommer arbeta med att scouta motståndare känns givetvis utvecklande. Jag känner Janne väl sedan vi jobbade tillsammans så jag är glad att jag fått denna möjlighet.

Jonas Thern är den femte pusselbiten som presenterats på kort tid i landslagsledningen.

Förutom Tom Prahl har Janne Andersson plockat in målvaktstränaren Maths Elfvendal och behållit fysion Paul Balsom samt Peter Wettergren i en roll som assisterande tränare.

ARTIKELN HANDLAR OM