AIK lånar ut mittbackstalang

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Sonko Sundberg i duell med Jordan Larsson.

AIK meddelar att Noah Sonko Sundberg förlänger sitt kontrakt – och lånas ut. Mittbacken förstärker nu GIF Sundsvall.

– Med den rådande konkurrenssituation i AIK är bedömningen att den speltiden inte kan garanteras, säger sportchefen Björn Wesström till AIK:s hemsida.

Djupanalys: Så bra är AIK i år

I söndags hoppade Noah Sonko Sundberg in i det svenska U21-landslagets 2-0-seger mot San Marino. Nu står det klart att den 19-årige mittbacken gör ett klubbyte. AIK meddelar nämligen att han kommer lånas ut till GIF Sundsvall fram till den 15 juli.

– AIK har gjort bedömningen att Noah är i en fas av sin utveckling där kontinuerligt spel i Allsvenskan ger honom den bästa utvecklingen och med den rådande konkurrenssituation i AIK är bedömningen att den speltiden inte kan garanteras, säger sportchefen Björn Wesström till AIK:s hemsida.

"En bra lösning"

Även GIF Sundsvall har bekräftat övergången.

– Det är glädjande att vi fått klart med en mittback. Noah är trots sin ungdom en spelare som har bra allsvensk rutin, säger Sundsvallstränaren Roger Franzén i ett pressmeddelande.

Mittbacken ser framemot spel i sin nya klubb.

– Det känns väldigt bra att komma till GIF Sundsvall och det känns som en bra lösning. Det ska bli intressant att vara med och hjälpa GIF Sundsvall på alla möjliga sätt både på och utanför plan. Jag ser verkligen fram emot det, säger Noah Sonko Sundberg.

Kontraktsförlängning - med ett år

Under fjolårssäsongen blev det totalt 24 framträdanden i Allsvenskan för Sonko Sundberg, varav 16 stycken från start.

I samband med utlåningen låter AIK även meddela att de förlängt kontraktet med mittbacken med ett år, vilket innebär att det nu gäller till den 31 december 2017.

AIK och GIF Sundsvall möter varandra i den allsvenska premiären på Friends Arena på söndag.

Djupanalys: Så bra är AIK i år

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.