”Jag visste att det skulle bli en hit”

FOTBOLL

Mittbacken berättar själv om målgesten som är en viral succé

Mehmet Dresevic gjorde hattrick, firade med att applådera sig själv på läktaren – och fick rött kort för tilltaget.

Nu har Division 1-spelarens målgest blivit en viral succé.

– Jag visste att det skulle bli en hit, säger 24-åringen.

Norrbys Mehmet Dresevic gjorde tre mål när division 1-laget mötte Tvååker i måndags. Mittbacken blev så exalterad att han sprang upp på läktaren, satte sig och applåderade sitt mål.

– Det brukar inte hända att en mittback gör tre mål så det slutade med att jag firade på ett ovanligt sätt. Redan vid första målet hade jag applåderat mig själv men då stod jag inne på planen. Efter det tredje blev det en spontanreaktion, jag hade sett det på Youtube och tänkte att det var en kul grej, säger han.

Problemet var bara att Dresevic fick gult kort för tilltaget och eftersom han redan hade en varning sedan tidigare blev han utvisad.

– Jag tänkte bara "Åh nej, onödigt”.

”Visste det skulle bli en hit”

Nu har klippet blivit en viral succé och spridit sig internationellt. Firandet blir kallat galet och idiotiskt, men många uppskattar målfesten.

– Jag har fått höra allt. Jag tycker bara att det är en rolig grej, man får bjuda publiken på lite show. Jag visste att det skulle bli en viral hit, säger Dresevic.

Vad har du fått för respons?

– Bara positiv. Förutom tränaren då som blev missnöjd, men han förstod glädjen och allt. Jag fick böter också men den smällen får man ta. Jag lyckades pruta ner den lite eftersom jag gjorde tre mål.