Lucy är första transdomaren i fotbollsvärlden

avSimon Norberg

1 av 2 | Foto: Privat

Lucy Clark, 46, har varit mer känd som Nick i fotbollens värld där han varit domare i åratal.

Nu går hon öppet ut med att vara transsexuell och stöttas av det engelska fotbollsförbundet.

– Jag har hållit det hemligt stora delar av mitt liv. Nu är det dags att vara mig själv, säger hon till The Mirror.

Under en utekväll för 18 år sedan berättade Nick Clark för sin flickvän Avril att han var en kvinna fångad i en mans kropp.

Sedan den dagen blev Nick Lucy och paret lever i dag gifta och med tre barn.

De delar sminktips och älskar att shoppa tillsammans. Lucy älskar att leva som transsexuell.

Går ut offentligt

Men utanför familjen vet knappt någon om det.

Som en semi-professionell fotbollsdomare har Lucy sprungit runt på planen utan att avslöja sin hemlighet.

Fram till nu.

Nu går hon för första gången offentligt ut med att vara en transsexuell.

– Jag har hållit det hemligt stora delar av mitt liv. Nu är det dags att vara mig själv. Spelarna klarar jag av, jag kan bara ge rött eller gult kort till dem. Men det är supportrarna som kan bli ett problem. Jag förbereder mig själv för de nedsättande kommentarerna. Jag vill inte förlora min kontroll och jag vill inte gnälla på klubbarna över deras supportar, säger hon i sin första intervju till The Mirror.

Får stöd av FA

Redan som sjuåring kände Lucy att någonting inte kändes rätt. Hon hade frågetecken kring sin egen identitet och kände sig inte som de andra killarna på skolan.

– Ingen väljer att vara transsexuell. Det är inte coolt. Alla önskar att de inte var det, men jag är vem jag är och det är så jag blivit skapt för att leva.

I söndags gjorde 46-åringen sin första fotbollsmatch som transperson. Något som glädjer henne är att det engelska fotbollsförbundet stöttat henne till fullo.

”FA stöttar Lucy till hundra procent och alla andra som vill delta i fotboll med vilket kön som helst”, skriver de i ett uttalande.

Hon kommer till att börja med döma damfotboll, men hoppas att inom kort vara tillbaka och döma herrfotboll. Varje säsong dömer Lucy runt totalt 100 matcher.

– Jag anar att människor kommer bli lite chockade när jag springer runt på planen. Men jag är samma person, jag kommer bara se lite annorlunda ut. Det ska bli skönt att inte behöva leva i två olika världar utan att nu kunna vara sig själv. Jag hoppas att världen accepterar mig för den jag är, avslutar hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll