Märkliga vändningen – Wernblooms flytt sprack

avMichael Wagner, Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Grekisk media rapporterar om att Pontus Wernblooms övergång till PAOK ska ha spruckit.

Enligt tidningen SDNA har svenskens fru, Nina, spelat en nyckelroll.

– De uppgifterna om Nina är givetvis helt felaktiga. Vi fick ett väldigt trevligt mottagande, säger rådgivaren Carl Fhager till Sportbladet.

I torsdags skrev grekiska SDNA att Pontus Wernbloom, 32, var på väg att bli en PAOK-spelare för kommande säsong. Svensken skulle dagen efter ha rest ner till klubben för att skriva på ett kontrakt över tre säsonger, värt cirka 51 miljoner kronor.

Men ikväll kommer rapporter från Grekland om att affären brakat samman.

Enligt Twitterkontot Greek Football har svensken lämnat Thessaloniki utan att ett kontrakt har blivit påskrivet på grund av att frun Nina inte ha ska ha velat bosätta sig i staden.

Rådgivaren dementerar

Klubbledningen ska vara ”vansinniga” på svensken. 

SDNA skriver å sin sida att Nina Wernbloom spelade nyckelrollen i beslutet, något som tagits emot med stor förtret från PAOK-fansen. Förhandlingarna mellan parterna ska vara avslutad.

Under söndagskvällen dementerade 33-åringens rådgivare, Carl Fhager, alltihop för Sportbladet.

– De uppgifterna om Nina är givetvis helt felaktiga. Vi fick ett väldigt trevligt mottagande. Både klubben och staden gjorde väldigt positiva intryck på Pontus och Nina. Däremot är vi inte i mål med förhandlingarna. Det återstår en del att göra och det lär visa sig i närtid om vi kommer till en lösning.

1 av 2 | Foto: Srdjan Stevanovic / Getty Images Europe
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM