Zlatan straffas med böter efter slaget

Zlatan Ibrahimovic anklagades för att ha slagit till Lee Nguyen i LA-derbyt.

Nu har svensken bestraffats med böter.

”Zlatan Ibrahimovic har brutit mot ligans regler”, skriver MLS i ett uttalande.

Los Angeles-derbyt mellan LA Galaxy och LA FC slutade 1–1 efter Zlatan Ibrahimovic ordnat Galaxys ledningsmål innan gästerna kvitterade på straff i andra halvlek.

Men efterspelet har dock handlat om något helt annat.

Los Angeles FC-mittfältaren Lee Nguyen gick ut på sociala medier och anklagade Zlatan Ibrahimovic för att ha slagit till honom i ansiktet under matchen.

Är inte helt säker på reglerna i MLS, men antar att det är okej att slå till andra spelare i ansiktet nuförtiden”, skrev Nguyen på Twitter.

Straffas med böter

Och nu har även MLS reagerat på Zlatans slag.

Ligans disciplinkommitté bekräftar att man bestraffar Ibrahimovic med böter för slaget mot Nguyen.

”LA Galaxy-anfallaren Zlatan Ibrahimovic har bestraffats med böter på en hemlig summa för att ha brutit mot ligans regler vad gäller att ha händerna i närheten av ansiktet, huvudet eller nacken på en motståndare”, skriver MLS i ett uttalande på sin hemsida.

Det är tredje gången under sitt dryga halvår i Galaxy som Zlatan straffas av ligan. Sedan tidigare har han blivit avstängd en match för att ha stått över all star-matchen samt att han fick en match avstängning för att ha slagit till Montreal Impacts-försvararen Michael Petrasso i bakhuvudet.

LA Galaxys nästa ligamatch spelas borta mot Real Salt Lake natten mot söndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.