Champions League fotboll (herrar)

Fansen stämmer myndigheter efter olyckan i rulltrappan

CSKA Moskvas supportrar agerar efter kaoset

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

De beskylldes för att själva ha orsakat rulltrappsolyckan i Roms tunnelbana.

Nu rasar de ryska fansen mot anklagelserna och samlar in material och vittnesuppgifter för att kunna stämma de ansvariga, italienska myndigheterna.

30 personer skadades – 16 fick köras till sjukhus och en person tvingades amputera en fot – efter att en rulltrappa skenade i Roms tunnelbana i måndags.

Händelsen skedde runt klockan 19 på stationen Repubblica, några kilometer från Olympiastadion, där Roma och CSKA Moskva skulle göra upp i Champions Leagues gruppspel under tisdagen.

Enligt Il Messaggero ska de ryska fansen ha hoppat i rulltrappan, vilket ska ha fått den att skena. Den italienska inrikesministern Matteo Salvini ska även ha uttryckt, enligt La Gazzetta dello Sport, att kaoset startades av ”ett dussin fulla, ryska fans”.

Ryska fansen rasar

CSKA Moskva (som förlorade matchen mot Roma med 0–3) har erbjudit sig att hjälpa de supportrar som skadat sig i olyckan.

Vårt mål är att hjälpa de som var inblandade i olyckan. Vi erbjuder ekonomiskt stöd, visum och ersätter oanvända flygbiljetter och annat. Vår personal har kontinuerlig kontakt med de som var inblandade i olyckan”, skriver klubben på sin hemsida.

Nu skriver ryska RT att CSKA-fansen rasar över anklagelserna att de skulle ha orsakat olyckan själva. Nu samlar supporterklubben Red-Blue World in information och redogörelser från vittnen som var på platsen, för att kunna skicka in en formell stämningsansökan mot italienska myndigheter.

Putin tackade italienarna

Vi ber alla inblandade att kontakta klubben, och även att spara alla kvitton och referenser som ni fått eller kommer att få i samband med medicinsk behandling”, skriver de på sin hemsida.

På onsdagens möte med den italienska premiärministern Giuseppe Conte ska den ryske presidenten Vladimir Putin ha tackat Roms borgmästare och italiensk sjukhuspersonal för att de hjälpt till att behandla de skadade ryska fansen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Här skenar rulltrappan – ska ha tvingats amputera

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

CSKA Moskva

AS Roma