”Förut var det Barça – nu är det Madrid”

FOTBOLL

Fantasilaget mästare direkt – då slår Barça-legendaren larm

1 av 3

Här presenterar sig Real Madrids nya fantasibygge.

Med Toni Kroos, James Rodriguez, Luka Modric, Karim Benzema, Gareth Bale och Cristiano Ronaldo på planen samtidigt körde Europamästarna över Sevilla med en rasande offensiv i den europeiska supercupen.

På planen fanns världens bäste spelare, de brittiska öarnas störste talang, VM:s bäste målskytt och världsmästarnas spelfördelare. På bänken återfanns Champions League-finalens store matchhjälte och den målvakt som gjorde flest räddningar i La Liga förra säsongen. På läktaren satt VM-guldmedaljören Sami Khedira och såg på.

Mästare för första gången

Real Madrid sparade inte på något när de presenterade sitt nya fantasilag för världen i den europeiska supercup-finalen mot Sevilla. 90 minuter senare var truppen också mästare för första gången tillsammans.

Med Toni Kroos på det centrala mittfältet tillsammans med Luka Modric styrde Real Madrid allt spel. Framåt löpte Gareth Bale sönder Sevillas försvar fullständigt och gav Cristiano Ronaldo ytorna portugisen behövde för att stänga matchen.

1-0 stötte Ronaldo in på ett svepande inlägg från Gareth Bale och 2-0 dundrade 29-åringen dit på passning från Karim Benzema.

– Jag är glad över att kunna hjälpa laget att vinna en titel. Vi spelade bättre, med större intensitet, säger Ronaldo som fick beröm av lekkamraten Bale:

– Vi visade förra säsongen att vi båda kan skapa chanser åt varandra, gjorde många mål och nöjt av att spela ihop. Men vi kan självklart fortsätta utveckla det och skapa ett bra samarbete, säger Bale.

”Tidigare var det Barça”

Redan förra säsongen blev Real Europas bästa lag när de vann Champions League och efter att under sommaren förstärkt med namn som Toni Kroos, James Rodriguez och Keylor Navas är frågan vilka som ska stoppa dem från att bli första lag att lyckas upprepa den bedriften. Mot Sevilla behövdes inte Navas tjänster och James Rodriguez var inte alls sig själv men det spelade alltså mindre roll när de andra stjärnorna bjöd upp till dans.

Redan innan tisdagens första uppvisning uttryckte också Barcelona-legendaren Johan Cruijff en oro kring vad det är som håller på att hända i Spanien.

– Kroos var en av de bästa spelarna i Bayern och för Tyskland i VM. Han fördelar bollen väldigt bra och James Rodriguez är också en riktig topp-spelare. Madrid har så otroligt mycket kvalité på mittfältet och där framme. Tidigare var det Barça som värvade bollspelarna. Nu är det Madrid.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga