Ekonomisk kris - tvingas tvätta själva

avJasmin Frljevic

Parma-spelarna får sköta tvätten

Parma huserar i botten av Serie A.

Spelet stämmer inte och klubben blöder ekonomiskt.

Nu sparar klubben in pengar genom att låta spelarna själva sköta tvätten av sina smutsiga träningskläder.

Till helgen ställs den hårt ekonomiskt drabbade klubben Parma mot Genoa. Och Sportbladet kunde tidigare i veckan meddela att Parma-spelarna tar sig till bortamatchen i egna bilar. Allt för att spara in pengar för klubben som inte kunnat betala ut spelarnas löner.

Tvätta hemma

Konkursen lurar runt hörnet och det är högst oklart om den anrika italienska klubben överlever säsongen. Nu tvingas klubben göra ännu en besparing.

Spelarna kommer framöver ansvara för att deras träningskläder är rena och fina inför varje träningspass, detta meddelar TT.

– Från och med i morgon (torsdag) kommer det inte finnas någon tvättservice, vi får ta hem våra grejer och tvätta allt där, säger lagkaptenen Alessandro Lucarelli.

Enligt italienska Tuttosport auktionerar även Parma ut all inredning och alla möbler i omklädningsrummet.

Inställd match

Förra söndagen skulle Parma gästas av Udinese men matchen tvingades ställa in. Det fanns funderingar om att spela matchen bakom stängda dörrar men klubben hade inte råd att betala personalen.

– Vi skulle åka till Parma, men matchen ställdes in. Vi fick information om att matchen mot Parma på söndag inte kommer att spelas, säger Udineses klubbdirektör Cristiano Giaretta till Tuttomercatoweb enligt Football Italia.

I helgen möter Parma Genoa borta och enligt Gazzeta dello Sport erbjöd Genoas president, Enrico Preziosi, att betala för hotellet.

– Jag vill personligen tacka Genoas president Preziosi för erbjudandet, men jag hade inte kunnat acceptera det. Vi vill inte ge signaler på att Parma måste tigga om pengar, säger lagkaptenen Alessandro Lucarelli.

Läs Erik Nivas dokument om situationen i Parma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

Parma FC

Fotboll