Bet supporter – försvarar handlingen: ”Blev överfallen”

Foto: Getty Images
FOTBOLL

Uffe Bech, 25, bet en person i samband med ett möte mellan Hannover och Schalke, uppgav tyska Bild.

Nu slår den landslagsmeriterade dansken tillbaka mot tidningen, som han anser har framställt händelsen felaktigt.

– Jag blev överfallen och handlade i rent självförsvar, säger Bech enligt Ekstrabladet.

Det var under måndagen som en händelse från augusti 2017 sipprade upp till ytan.

Tyska Bild rapporterade att den danske fotbollsspelaren Uffe Bech då hamnade i ett tumultartat bråk i samband med mötet mellan Hannover och Schalke 04. En man ville ta en selfie med Hannover-spelaren, som såg matchen från läktaren, och det hela slutade med att Bech bet mannen.

”Tog stryptag på dansken”

Enligt tidningen dömdes dansken till 500 000 kronor i dagsböter. Bech, nu i Greuther Fürth, slår tillbaka mot uppgifterna genom sitt team. I ett uttalande bekräftas att ett bråk uppstod men att framställningen från Bild är orättvis:

”Först och främst har Uffe Bech inte blivit dömd för något, han har bara blivit inkallad till förhör. För det andra har han inte förolämpat ett Schalke-fan. Han blev tvärtom angripen av en grupp starkt berusade och provokativa Schalke-fans, varav den ena - inför många vittnen - tog stryptag på dansken som därefter handlade i nödvärn och kortvarigt bet mannen i armen tills han lossade greppet om luftvägarna.”

Till Ekstrabladet tillägger Uffe Bech att han är trött på historien som har försatt honom i ett dåligt ljus.

– Jag handlade i rent självförsvar och det finns många som kan bekräfta det. Därför ser jag fram emot att förklara mig för polisen och bli rentvådd i den här groteska saken, säger Bech.

ARTIKELN HANDLAR OM