Agüero: ”United är största hotet”

FOTBOLL

Det finns flera titelutmanare.

Men Sergio Agüero, 26, fruktar ett lag mer än de andra – Manchester United.

– Eftersom de inte spelar någon annanstans än i den engelska ligan och de inhemska cuperna, säger Agüero till klubbens hemsida.

Under tre säsonger – 2010/11, 2011/12, 2012/13 – slogs Manchester-klubbarna om ligatiteln. Men i fjol var City överlägsen rivalen United, som slutade på sjunde plats.

Till den här säsongen har United bytt manager – plockat in Louis van Gaal. En förändring som kan bidra till att United i högsta grad kommer att vara med och slåss om titeln, i alla fall enligt Sergio Agüero.

– Den här säsongen tror jag att Manchester United kommer att vara med där upp och utmana oss, säger Agüero till Citys hemsida.

”Kommer att vara en fördel”

– Sedan är lag som Chelsea och Arsenal alltid med däruppe och slåss om titeln. Men United är det laget som jag tror har störst chans att hota oss, eftersom de inte spelar någon annanstans än i den engelska ligan och de inhemska cuperna.

– Det betyder att de kommer att få vila längre mellan matcherna, och det kommer att vara en fördel, som det var för Liverpool förra säsongen.

”Bygga upp styrkan i benen”

Anfallaren är skadad och bekräftar att det dröjer ett par veckor innan han kommer att vara spelklar.

– Jag kom tillbaka förra veckan och siktar nu på att bygga upp styrkan i benen de närmaste två veckorna, säger argentinaren.

– Den tredje veckan kommer jag att känna mig hundra procent och vara redo att köra.

City premiärspelar borta mot Newcastle på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM