Hammarby IF Fotboll

”Som en semester med Bajen – blir inte bättre”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Här är ”järngänget” som följer Hammarbys träningsläger: ’Vill ju vara med från början’

LA MANGA. De följer sitt Hammarby i vått och torrt.

Fem tappra supportrar har trotsat snålblåsten och följt Bajens träningar sedan dag ett i spanska La Manga.

– Det blir ju som en semester med Bajen. Och bättre än så blir det inte, säger Rickard Roos, 48.

På sommaren är La Manga, den 20 kilometer långa landtungan på Spaniens sydöstra kust, full av liv. Nu kan semesterparadiset bäst beskrivas som en spökstad. Det är mellan 10 och 15 grader i luften och vinden är isande kall, så knappt en människa söker sig dit.

Ett par kilometer inåt i landet är det desto mer livat. Här har ett dussintal skandinaviska fotbollslag lagt sina försäsongsläger, och spelare i träningsoverall syns överallt i hotellkomplexet Manga Club.

”Blir inte bättre”

Därtill finns fyra tappra Bajare.

Rickard Roos, 48, Pelle Rutberg, 58, Thomas Sjöberg, 47 och Ronny Fält, 50, har varit här sedan dag ett och följt sitt Hammarby.

– Ja, vi kom hit i söndags. Man vill ju vara med från början nu när vi har en så pass spännande säsong framför oss. Och det här blir ju som en liten semester, med Bajen – bättre än så blir det inte, säger Roos.

Har du inget jobb att sköta?

– Hehe, jag är egen företagare och kan bestämma mycket själv.

På tisdagsträningen satt kvartetten på sina solstolar och bevittnade träningspasset i strålande sol och lugn vind. Då slank till och med lite förfriskningar upp ur väskorna.

Men det blir ingen bira i dag, Rickard?

– Jag har faktiskt två med mig. Men jag vågar inte ta fram dem nu när det kom fler folk hit, haha.

”Har längtat”

Ja, för på torsdagen dök ytterligare ett tiotal Hammarbyare upp till träningen. Intresset är stort för den allsvenska nykomlingen.

– Det är häftigt alltså. Vi har ju sålt 13 000 årskort och det är över 30 00 plåtar sålda till cupderbyt mot Gnaget, påpekar Pelle Rutberg, 58.

Hur mycket har ni längtat efter allsvenskan?

– Jo men, det är klart vi har längtat enormt mycket. Det har varit riktigt, riktigt tråkigt nere i Superettan, säger Rutberg.

Roos fyller i:

– En paroll har ju varit: ”Jag skiter i vilket lag vi möter, jag vill bara se Bajen”. Men nu är det fan skönt att vara tillbaka!

Tror på övre halvan

Thomas Sjöberg håller med.

– Ja, man känner sig rätt färdig med de här resorna till Qviding och Ängelhom och allt var det varit. Man har längtat efter de riktigt stora matcherna och det känns väldigt positivt just nu. Det verkar vara ett skönt gäng därute, säger han och pekar mot spelarna på planen.

– Det blåser väldigt mycket varma vindar runt Bajen just nu.

Vad tror kvartetten om säsongen då?

Jo, Pelle Rutberg känner sig säker.

– Jag tror vi kommer på övre halvan. Nu, med Nanne, har vi ju byggt ett riktigt lag, så vi har en jävla bra bänk också. Vi har åtminstone en och en halv bra uppställning, så det känns riktigt spännande, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll