Sänkt i hemmet – sen 'knockades' kritikerna

FOTBOLL

Wayne Rooney skickade pik efter sågningarna

1 av 4 | Foto: Wayne Rooney luftboxas efter 3-0-målet.

Han hade sågats för sitt boxande i hemmet.

I dag svarade Wayne Rooney med att knocka Tottenham i 3-0-segern – och han firade med att svimma.

Ett svar till de som kritiserat honom under söndagen.

– Det är världen vi lever i idag, konstaterar anfallaren.

Det var två lag i jakt på Champions League-platser som sprang på varandra på Old Trafford i dag. Manchester United – utslagna av Arsenal i FA-cupen tidigare i veckan – tog emot ett Tottenham som efter uttåg ur både ligacupen och Europa League studsat tillbaka bra i ligaspelet.

För hemmalaget präglades söndagens uppladdning av rubriker om att Wayne Rooney knockats under en boxningsmatch i sitt hem med Phil Bardsley.

I dag var det dock United som delade ut en tidig knock med två inom 18 minuter. Marouane Fellaini gav hemmalaget ledningen redan efter nio minuter efter att belgaren spelats fri av Michael Carrick. Tio minuter senare var det Carrick själv som nickade in 2-0-målet på hörna.

Låtsassvimmade

Sedan var det dags för huvudpersonen själv att presentera sig. Wayne Rooney snappade upp bollen vid mittcirkeln och sprang helt sonika igenom Spurs backlinje innan han sköt in 3-0-målet i den 33:e minuten.

United-kaptenen skickade sedan en pik till sina kritiker genom att fira med en boxningsgest innan han låtsassvimmade ner på Old Traffords gräsmatta.

Tottenham lyckades aldrig hämta sig från den tidiga kallduschen. Rooney var själv nära att utöka Uniteds ledning i början av den andra halvleken men kaptenens skott gick tätt över ribban.

”Ett par vänner i ett privat hus”

Matchen slutade i stället med 3-0-seger för ett United som befäster sin fjärdeplats i ligan. Rooney tonar ner hemmaboxningen i en intervju med Sky Sports.

– Det är världen vi lever i idag. Vi var ett par vänner i ett privat hus och på något sätt tog sig det hela vägen till en tidnings förstasida. Det är bara ett par vänner som larvat runt lite. Jag har bara fokuserat på matchen, det där är mer intressant för andra. Det händer i mitt eget hem men läcker fortfarande ut, det är bara att tugga i sig, säger anfallaren.

Tottenham tappar mark och har nu sex poäng upp till Champions League-platsen.

ARTIKELN HANDLAR OM