Zlatan ber hela landet om ursäkt

FOTBOLL

BORDEAUX. Frankrikes idrottsminister krävde Zlatan Ibrahimovic på en ursäkt efter attacken mot domaren i matchen mot Bordeaux.

Han behövde bara vänta i några minuter.

”Mitt uttalande riktade sig inte mot Frankrike eller fransmännen. Jag pratade om fotboll och inget annat. Jag vill be om ursäkt om folk har tagit illa upp”, säger Zlatan via PSG:s presstjänst.

Foto: Patrick Kanner.

”Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG”.

Zlatan Ibrahimovics utbrott efter 3–2-förlusten mot Bordeaux väcker starka reaktioner i Frankrike.

Landets idrottsminister Patrick Kanner krävde på Twitter att svensken ber om ursäkt.

”Rättfärdigar inte”

”Ibrahimovics besvikelse rättfärdigar inte hans förolämpningar mot domaren och landet som han bor i. Han borde be om ursäkt”, skriver Kanner på Twitter.

Och strax före 22 på söndagskvällen kom också ursäkten via PSG:s presschef.

”Jag vill precisera att mina uttalanden inte riktade sig mot Frankrike eller fransmännen. Jag pratade om fotboll och inget annat. Vi förlorade matchen och jag accepterar det, men jag accepterar inte att domaren inte följer reglerna. Det är inte första gången det händer. Jag uttalade mig i stundens hetta och alla vet att orden kommer snabbare än tanken vid de tillfällena. Jag vill be om ursäkt om folk har tagit illa upp”, säger Zlatan via klubbens presstjänst.

Domaren Lionel Jaffredo säger till RMC direkt efter matchen att han inte hört Zlatans reaktion och därmed inte vill kommentera den.

”Blir förbannad ibland”

PSG:s tränare Laurent Blanc tar däremot svenskens ilska med ro.

– Det händer att du också blir förbannad ibland, va? Skillnaden är att det inte nödvändigtvis finns en mikrofon där då, säger Blanc efter matchen.

I Frankrike går åsikterna isär om huruvida Zlatan Ibrahimovic kommer att kunna bli kallad till ligans disciplinkommitté för sina uttalanden. Det finns inget i reglementet som hindrar att man uttalar sig negativt om Frankrike som land och det är osäkert vilka konsekvenser uttalandet, som inte är riktat direkt till domaren, får.