Premier League

Sämst sen ’86 – sågas av legendaren

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Han är sämre än David Moyes.

Inte i närheten av bra nog, enligt Paul Scholes.

– Jag känner mig usel, säger Louis van Gaal.

13 poäng på 10 spelade matcher. Inte bra nog i en klubb som Manchester United. Vad värre är: till och med sämre än utskällde företrädaren David Moyes. Så här långt in på förra säsongen hade skotten inbringat fyra poäng mer än vad nye tränaren Louis van Gaal än så länge mäktat med.

När Manchester United möter Crystal Palace under lördagen är den en pressad holländare som stegar ut på Old Trafford.

– Det är inte bra nog. Jag känner mig i första hand usel för fansen, men också för ledningen som tror så mycket på mig, och för spelarna också. När du har tagit 13 poäng på 10 matcher så går det inte särskilt bra, men vi är mitt inne i en process, sa han på presskonferensen inför matchen.

Tuff krönika

Inte nog med de undermåliga resultaten, van Gaal får dessutom finna i sig att bli hudflängd i de brittiska medierna. Att journalisterna kritiserar är en sak, men nu är också en klubblegendar som Paul Scholes ute och vevar i spalterna.

”Jag hade förväntat mig att United skulle ha presterat bättre resultat under säsongen. Louis van Gaal talar om utveckling. Förra säsongen, under David Moyes, hade United tagit 17 poäng på de tio första matcherna. Nu har de spenderat 1,7 miljarder kronor, men har fyra poäng färre”, skriver den förre innermittfältaren i en krönika för Independent.

”Det här är Manchester United. Det är helt enkelt inte bra nog att spela bra under 20 minuter och sedan förlora matcherna” fortsätter Scholes.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League