Prandelli varnar Conte: 'Svårt i Italien'

Publicerad 2014-07-21

Talar ut om tiden i ”Azzurri”

Cesare Prandelli.

Antonio Conte lämnade tränarposten i Juventus och är aktuell för jobbet som Italiens förbundskapten.

Nu har företrädaren Cesare Prandelli varnat för utmaningen.

– Han kommer att stöta på problem, säger Prandelli enligt Football Italia.

Kort efter att Italien floppat och åkt ur VM bestämde sig två tränare för att ta olika vägar.

Antonio Conte lämnade rodret i Juventus och ryktas bli landslagets nye förbundskapten, detta sedan Cesare Prandelli skrivit på för Galatasaray.

Nu menar Prandelli att efterträdaren har en tuff tid framför sig.

– Om Conte blir Italiens förbundskapten kommer han få det svårt att motivera spelarna på samma sätt som han dagligen gjorde i Juventus. Tiden är knapp i landslagssammanhang. Det går att kompensera genom att ha många spelare från ett och samma lag, men fortfarande kommer han att stöta på problem, säger Prandelli enligt Football Italia.

"Jag stannade"

Conte påstod en gång att förlust är synonymt med döden - något som Prandelli pekar på för att belysa all stress som vinnarviljan medför. Han hänvisar till VM:

– På en skala från ett till tio var stressnivån under VM mer än tio och när vi åkte ur fick jag ta emot dödshot mot mig och min familj. Sedan fick folk för sig att jag flydde till Galatasaray. Det stämmer inte.

Prandelli blickar tillbaka:

– När Parma gick bankrutt stannade jag, när Fiorentina drabbades av Calciopoli stannade jag. Jag var på väg till Juventus två gånger, men stannade stolt i just Fiorentina.

"Uppgångar och nedgångar"

Efter VM ringde alltså Galatasaray och meddelade att Prandelli var förstavalet framför åtta andra tränare. Den karismatiske bossen tackade ja och vill nu hamna på rätt kurs igen.

– Mina nära och kära har sett hur jag mått på sistone, men nu ska jag anta utmaningen och göra mitt jobb. Landslaget kommer att återhämta sig och det ska jag också.

Någonting han lärt sig?

– De senaste dagarna har jag grubblat mycket och påmint mig själv om att ett professionellt liv har sina uppgångar och nedgångar - och att det är endast de privilegierade som är med på sådana resor.