Lasse Vibe uttagen i danska landslaget

FOTBOLL

Också Nicklas Bendnter gör comeback

Skytteligaledare i allsvenskan och nu belönas Lasse Vibe av danske förbundskaptenen Morten Olsen.

IFK Göteborgs anfallare är uttagen i landslaget för första gången på två år.

– Av alla ställen i hela världen är det där man vill vara, säger Lasse Vibe.

En gång tidigare har Lasse Vibe varit med i det danska landslaget. Det var i mötet med Slovakien hösten 2012, men då blev det ingen speltid.

Nu får han chansen att debutera.

Morten Olsen presenterade i dag de 23 spelare som finns med i truppen till träningsmatchen mot Turkiet och till EM-kvalpremiären mot Armenien. En av dem är Lasse Vibe, som gjort 14 mål på 17 matcher i allsvenskan.

– Det är jätteroligt. Alla som håller på med fotboll vill ju spela i landslaget. Jag är jätteglad och tacksam att komma dit igen. Jag hoppas jag får spela denna gången. Det känns som att det är dags för mig att få göra debut. Då gäller det att vara påkopplad på träningarna och visar att man vill mer än bara hänga med, säger Lasse Vibe.

Poserade naken i solstol

Också ett annat namn sticker ut – Nicklas Bendnters.

26-åringens kontrakt med Arsenal gick ut tidigare i somras och det dröjde länge innan han hittade en ny klubb. Bland annat nobbade han ett kontraktsförslag från Eintracht Frankfurt. Något som Bendtner kritiserades för av förbundskapten Olsen.

Dagen efter skapade den profilstarke anfallaren stora rubriker när han lade upp en bild på Instagram där han poserade naken i en solstol.

"Har pratat med Wolfsburg"

Sedan skrev han på för Wolfsburg och återfår sin landslagsplats.

– Vi har inte haft möjlighet att se Bendtner spela, men efter att ha pratat med Wolfsburg har vi valt att ta ut honom i truppen. Vi har vägt honom mot andra alternativ vi hade, dessutom ger det oss en möjlihet att titta närmare på Nicklas på träning och eventuellt i matchen mot Turkiet med matchen mot Armenien i åtanke, säger Morten Olsen. till danska förbundets hemsida.

Tuff grupp

I Danmarks EM-kvalgrupp ingår även Portugal, Frankrike, Albanien och Serbien. Matchen mot Armenien avgörs 7 september hemma på Parken. Den mot Turkiet spelas fyra dagar tidigare.

– Det är först och främst Armenien som är fokus nu, där har vi som land och landslaget något att revanschera. Det var en jätteförlust senast mot dem (0–4 på hemmaplan). Är det så bra lag i gruppen gäller det verkligen att ta poäng mot de nationerna man själv tycker man är bättre än. Det är ingen bra lottning, men jag tycker att vi har ett bra landslag, säger Lasse Vibe.