Quaison nobbad – kan byta landslag

1 av 2
FOTBOLL

Robin Quasion fick inte plats i Sveriges U21-landslag.

Enligt fotbollskanalen.se vill Ghana se 20-åringen i ”Black Stars”.

– Ghana vill ha ett möte, och vi ska utvärdera det, säger agenten Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

Robin Quasion har gjort landskamper i både A-landslaget och U21-landslaget. Men när förbundskaptenerna Erik Hamrén och Håkan Ericson tog ut sina trupper igår saknades 20-åringen.

– Robin har inte lyckas prestera riktigt vid de tillfällen han fått chansen med oss, sen vet jag hans fantastiska högstanivå. Han har pendlat en hel del i prestationerna i allsvenskan och hos oss. Nu vägs det in att han varit i väg i två månader och har haft begränsad med speltid i klubben. Där kände jag att jag hade formstarka spelare som jag hellre väljer före, förklarar Ericson för fotbollskanalen.se.

– Ibland är det fantastiskt, ibland är det mediokert. Men naturligtvis ligger det i paketet att jag inte har kunnat följa Robin de sista månaderna som jag har gjort förut, i och med att han har bytt klubb och har spelat träningsmatcher i Italien.

”Tråkigt om han väljer att fly”

Enligt fotbollskanalen.se kan Quaison, som har en pappa från Ghana, i stället hamna hos ”Black Stars”. U21-landslagets förbundskapten, Håkan Ericson, är ”inte nöjd med reaktionen” från spelaren.

– Det är väl tråkigt om han väljer att fly så fort man inte blir uttagen, om det blir en sådan reaktion. Robin har varit med väldigt mycket tidigare och då har vi inte fått några sådana signaler. Vi är ganska chanslösa - om det är önskemål och mening så är det naturligtvis inte mycket vi kan göra åt, även om det är tråkigt om det skulle bli så, säger Håkan Ericson.

– Det är ett hot som jag ser det, att man uttrycker sig på ett sådant sätt. Det är inte att ta ansvar för spelaren och titta på vilka prestationer han har gjort.

Quaison har inte bestämt sig

Men enligt agenten Hasan Cetinkaya har Quaison inte tagit något beslut om sin framtid i landslaget.

– Jag har fått frågan om det finns en kontakt, och det har jag bekräftat. Sen behöver inte det betyda att Robin använder det mot Sverige, då har folk missuppfattat det här, säger Cetinkaya till Sportbladet.

– Ghana vill ha ett möte, och vi ska utvärdera det. Vi har inte sagt att Robin ska spela i ett annat landslag för att han inte får vara med i ett ungdomslandslag. Jag tror att Håkan har tagit det personligt när det gäller hans laguttagning, men det har inget med honom att göra. Robin kan inte heller rå för att det finns andra landslag som har visat intresse. Det här är inget hot.

Hasan Cetinkaya tycker det är tråkigt att Ericson inte har haft tid att följa Quaison de senaste månaderna.

– Jag tycker att Robin absolut är en spelare som man ska följa i svensk fotboll, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM