Drömmen verklighet – tack vare Zlatan

Av: Jimmie Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sveriges Zlatan Ibrahimovic hälsar på det Svenska laget som ska spela VM för funktionshindrade i Brasilien under en träning.
Foto: BILDBYRÅN
Sveriges Zlatan Ibrahimovic hälsar på det Svenska laget som ska spela VM för funktionshindrade i Brasilien under en träning.

”Det okända landslaget” spelar VM i Brasilien.

Med hjälp av ekonomisk stöttning från bland andra Zlatan Ibrahimovic.

– När jag fick höra om "det okända landslaget" så sa jag till mig själv att jag ville göra allt som står i min makt för att hjälpa dom att få uppleva VM, säger Zlatan till förbundets hemsida.

Det blir inget fotbolls-VM för det svenska fotbollslandslaget. Portugal grusade Blågults drömmar i playoffet i höstas – och de svenska stjärnorna tvingas följa festen från soffan.

Men ett annat svenskt landslag spelar VM i fotboll i Brasilien i sommar. Det handlar om landslaget för inlärningssvårigheter, även kallat ”det okända landslaget”. Sverige slutade femma i EM i Gävle 2012 och tog sig därmed till VM. Nu möjliggörs spel i Brasilien genom stöttning från bland annat Zlatan Ibrahimovic.

– Fotboll ska spelas av alla, oavsett kön, handikapp eller inte. Och när vi missade VM var jag djupt besviken, men när jag fick höra om "det okända landslaget" så sa jag till mig själv att jag ville göra allt som står i min makt för att hjälpa dom att få uppleva VM. Det var ingenting att tänka på. Det var en självklarhet, säger Zlatan Ibrahimović till svenska fotbollförbundets hemisda.

”Alldeles fantastiskt”

Förbundskaptenen Stefan Jonsson bad om hjälp från fotbollslandslaget och har fått Per Nilsson, Johan Elmander och Andreas Isaksson att skänka skor och tröjor som auktioneras ut. Pengarna från auktionen går till VM-äventyret i Brasilien. När frågan om att ställa upp gick till Zlatan Ibrahimovic var han inte sen att bidra.

– Hälsa "det okända landslaget" att dom kommer att få uppleva VM, ska Zlatan ha sagt enligt förbundets hemsida.

Nu tackar Stefan Jonsson den svenske PSG-stjärnan för hjälpen.

– Det är självklart alldeles fantastiskt. Tack vare Zlatan har vår livsdröm plötsligt blivit verklighet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.