Allegri: Ibra är en av de största

FOTBOLL

Hyllas rejält – efter
ett halvår i klubben

Silvio Berlusconi firar 25 år som ägare för Milan när laget gästar Chievo.

En tid präglad av framgångar där Zlatan Ibrahimovic efter bara sex månader redan skapat ett eget kapitel.

– Ibrahimovic är en del av Milans historia för sina insatser på senare tid, säger Allegri.

Zlatan Ibrahimovic kommer enligt Gazzetta dello Sport att starta matchen mot Chievo i anfallet tillsammans med Antonio Cassano.

Trots att svensken bara varit i klubben i sex månader hyllar tränaren honom som en av de största i Milans moderna historia.

Redo för storhetstid

– (Marco) van Basten, (Paolo) Maldini och (Franco) Baresi är de som skapat historia i Milan de senaste 25 åren. Ibrahimovic och Ronaldinho är också en del för sina insatser på senare tid, säger Allegri enligt Milannews.

Milan har under Berlusconis ledning bland annat vunnit fem Champions League-titlar (tidigare Europacupen) och sju ligatitlar.

Nu tror Allegri, trots Zlatans tvekan efter 0–1-förlusten mot Tottenham i veckan, att laget är redo för en ny storhetstid.

– Zlatan menade inte att vi inte är mästare. AC Milan är redo för en ny framgångsera. Vi kan fortfarande vinna allt. Det här är året då vi börjar vinna, säger Allegri.

Ligan en prioritet

Ibrahimovic valde att gå till Milan i somras trots bud från Manchester City eftersom svensken vill vinna Champions League.

Men enligt Allegri är turneringen inte lagets viktigaste.

– Nu är det Chievo och inte Tottenham som gäller. Ligan är fortfarande vår första prioritet, säger Allegri.

Kanske rätt tänkt med tanke på att ärkerivalen Inter nu jagar bara två poäng bakom efter sin uddamålsseger mot Cagliari i går.

ARTIKELN HANDLAR OM