Syrianska: Det var en rättvis dom

avJonathan Ekeliw, Daniel Grefve

Foto: Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

Syrianska går fria efter knallskotten på Södertälje Arena och tilldöms segern mot AIK med 3–0.

– Det känns skönt att det här äntligen är över och att det har fattats ett rättvist beslut, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

Skandalscenerna utspelade sig den 25 april, när assisterande domaren Daniel Wärnmark och en 14-årig bollkalle skadades av knallskott från läktarhåll.

I dag, drygt två veckor senare, kom domen.

Syrianska frias från anklagelserna och tilldöms segern med 3–0. AIK straffas, förutom förlusten, med 150 000 kronor i böter.

I Södertälje är stämningen lättad efter disciplinnämndens beslut.

”Funnits i bakhuvudet”

– Det är klart att det här har funnits i bakhuvudet i flera veckor och det känns skönt att det äntligen har kommit ett beslut, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

– Jag sa redan från början att jag inte tyckte att vi bar ansvaret för det som hände och därför känns det som en rättvis dom. Disciplinnämden har gått igenom det här från grunden och jag delar deras slutsats.

Mittfältaren Abgar Barsom är inne på samma linje.

”Varit lite oroligheter”

– Det är skönt att det har kommit ett beslut, ovissheten har påverkat omständigheterna runt om. För min egen del har det inte påverkat fotbollen, men det går ändå ett snack i föreningen och bland supportrarna. Det har varit lite oroligheter, säger han.

Var det en rättvis dom?

– Jag är inte den som ska bedöma det. Men vi hade ju klart bättre förutsättningar än AIK att vinna matchen, så det känns ändå ganska logiskt. Jag tror att AIK var lite förberedda på ett sådant slag, det kommer nog inte som en överraskning.

– Det känns skönt att det äntligen har kommit en dom och att vi kan lägga det här bakom oss.

ARTIKELN HANDLAR OM