Fränden: Real Madrid la svackan till handlingarna

FOTBOLL

Barcelona. José Mourinho ställde ut åtta spelare och tre frågetecken mot Espanyol – och fick ett rungande ”ja” som svar.

Real Madrid har lagt sin svacka till handlingarna. Kaká, Higuaín och Lass Diarra har gjort samma sak. Det var de uträknades kväll i

Barcelona.

I veckan hälsade José Mourinho att Kaká inte varit ”så dålig som folk påstår, men aldrig kommer att bli så bra som han en gång var”.

I somras var brassen ett lite för futtigt Milanbud ifrån att lämna Spanien.

Vid en hörna mot Espanyol fick Kaká stående ovationer från de tillresta supportrarna och svarade dem en försiktig applåd. Han vet att han inte gett valuta för fantasisumman Real Madrid spenderat på honom, men Kaká visade i alla fall att hans hans avbetalningsplan är satt i verket.

Gonzalo Higuaín gick diskbråcksskadad så länge att Spanien nästan glömt att han fanns. I somras sa argentinaren att han inte var nöjd med sin lön i Real Madrid och drog igång rykten om klubbyte. I går vräkte han in tre mål och visade att det blir tuppfajt om platsen längst fram i år också.

Kampen mellan två

Lass Diarras försäsong började med att han snällt fick överlämna tröja nummer tio till Mesut Özil. Det spelade inte så stor roll, Diarra skulle ju ändå inte finnas kvar i klubben vid sommarens slut. Men intresset från Premier League räckte inte för att lösa ut fransmannen och lite snopet stod han där med ett degraderat nummer på ryggen. I går hade han alla rätt i Barcelona.

Real Madrid visade la liga att kampen om tabelltoppen sannolikt kommer att stå mellan två.

Tre uträknade visade José Mourinho att kampen om startplatserna kommer att vara en betydligt öppnare historia än så.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga