Touray: Det blir Santos, Vasco da Gama eller Ajax

Sista träningen med Djurgården i dag – flyger till Sydafrika nästa vecka

På torsdagen gjorde Pa Dembo Touray sin sista träning med Djurgården.

I nästa vecka planerar målvakten att flyga till Sydafrika för att förhandla med en ny klubb.

– Det är mycket känslor när jag ska säga hej då till alla nu, säger Touray till Sportbladet.

Efter tolv år tog Pa Dembo Touray på torsdagen sina sista steg på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs. En förkylning stoppade 31-åringen från att delta i passet men Touray ville inte stanna hemma i soffan.

”Ville säga hej då”

– Jag ville ändå komma ner och titta på träningen och säga hej då till alla. Jag kan inte sitta hemma i dag när det är sista träningen, säger Touray.

Hur är känslan nu?

– Det känns konstigt och tufft. Jag bor här, det här är mitt andra hem. Jag känner inte till någonting utom Sverige och Gambia. Det kommer att bli konstigt att lämna Sverige.

Tre klubbar, däribland en grekisk, har uttryckt intresse för målvakten och nu är en ny klubbadress nära. I nästa vecka flyger Touray till Sydafrika för att träffa en intressent, men det handlar inte om Durban-baserade Golden Arrows som försökte köpa Touray i somras.

”Vill att jag ska komma dit”

– Det är i Kapstaden och de vill att jag ska komma dit och kolla och så. Så jag åker nog dit nästa vecka, jag väntar bara på ett telefonsamtal.

Touray vill dock inte avslöja om det handlar om Ajax Cape Town, Vasco da Gama eller Santos.

– Det är tre lag där men jag vill inte säga vilket, jag väntar nu. Men jag har varit i Kapstaden med laget tidigare och det är en väldigt fin stad. Det är vackert där. Om jag går till Sydafrika blir det bra där. Men jag kommer att sakna Sverige som fan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN