Här är allsvenskans hetaste silly-rykten

FOTBOLL

Sportbladet listar tio spelare det snackas om

Allsvenskan är avgjord men redan nu börjar nästa tävling klubbarna emellan.

Bakom kulisserna rustar nu sportchefen och agenter för silly season – en kamp som kan bli avgörande för hela nästa säsong.

Här är de tio rykten det snackas mest om just nu.

✓ Rade Prica

Ålder: 31 år

Klubb: Rosenborg

Ryktas till: Helsingborgs IF

Skyttekungen blir kontraktslös efter säsongen men har erbjudits ett nytt avtal av Rosenborg. Samtidigt lockar en flytt hem och spel i Champions League med Helsingborg som är i desperat behov av en ny anfallare. Prica har öppet sagt att han nu väljer mellan att skriva på sitt sista kontrakt med Rosenborg eller avsluta karriären i allsvenskan.

Chans att det går igenom: 50 %
 

✓ Erik Sundin

Ålder: 32 år

Klubb: Helsingborgs IF

Ryktas till: AIK

En av årets bästa spelare har även han ett utgående kontrakt. Erbjudanden uppges finnas från stockholmstrakten där Sundin sagt att han vill bo efter karriären. Enligt ryktena är AIK, där anfallaren spelade under ungdomsåren, det hetaste alternativet.

Chans att det går igenom: 80%
 

✓ Viktor Elm

Ålder: 25 år

Klubb: Heerenveen (Holland)

Ryktas till: IFK Göteborg

Enligt Sportbladets uppgifter står Viktor Elm högst upp på IFK Göteborgs önskelista. Den stora knäckfrågan i sammanhanget är om mittfältaren överhuvudtaget ska lämna Heerenveen, få ett annat proffsalternativ eller hoppas på en nystart i allsvenskan.

Chans att det går igenom: 10%
 

✓ Peter Larsson

Ålder: 27 år

Klubb: FC Köpenhamn

Ryktas till: IFK Göteborg/Helsingborgs IF

Larsson var utlånad till Helsingborg under säsongen och var kanske hela allsvenskans bäste back. Har inte lyckats ta en plats i FCK men frågan är om någon svensk klubb har råd med 27-åringen? Klart är att HIF och IFK Göteborg är intresserade av att försöka om inte Larsson får tränaren Roland Nilssons förtroende i FCK.

Chans att det går igenom: 60%

✓ Johan Andersson

Ålder: 28 år

Klubb: Stabaek (Norge)

Ryktas till: Djurgården

Kallas ”Norges hetaste gratisspelare” i grannlandet då kontraktet med Sabaek löper ut. Sade nyligen till Aftenposten att Lilleström, Rosenborg, Tromsö, Fredrikstad och Djurgården hört av sig. Frågan är om Dif har vad det krävs för att utmana de lukrativa erbjudandena i Norge?

Chans att det går igenom: 20%

✓ Kristoffer Nordfeldt

Ålder: 22 år

Klubb: Brommapojkarna

Ryktas till: Djurgården

Djurgården kommer inte att förlänga med Pa Dembo Touray och det är naturligt att grannen Brommapojkarnas lovande målvakt kopplas samman med klubben. Det ryktas dock även om intresse från bland annat Holland så det måste ses som högst osäkert om Dif vinner i det fall den konkurrenssituationen uppstår.

Chans att det går igenom: 65%

✓ David Elm

Ålder: 28 år

Klubb: IF Elfsborg

Ryktas till: Kalmar

Har inte gjort förväntad succé i Elfsborg efter övergången från Fulham och fanns med i toppen när de allsvenska spelarna röstade fram årets sämsta värvning i Canal Plus enkät. Ryktena har nu talat om en återkomst i Kalmar FF för 28-åringen. Har ändå spelat upp sig i säsongsavslutningen och vill han verkligen lämna guldjagande Elfsborg redan nu?

Chans att det går igenom: 15%

✓ Viktor Noring

Ålder: 20 år

Klubb: Trelleborgs FF

Ryktas till: Örebro

Trelleborg åker ur allsvenskan och U21-landslagsmannen Viktor Noring kommer med stor sannolikhet se sig om efter andra möjliga alternativ. Örebro, som tappat John Alvbåge, uppges vara ett. Men matchar ÖSK Norings ambitioner?

Chans att det går igenom: 20%

✓ Kenny Pavey

Ålder: 32 år

Klubb: AIK

Ryktas till: IFK Göteborg

AIK-ikonens kontrakt löper ut och han har redan avtackats på Råsunda. IFK Göteborg, med tränaren Mikael Stahre som hade Pavey i AIK, har ryktats vara intresserade men Pavey uteslöt nyligen en övergång till AIK:s rival. Kan han kanske ändå ändra sig om något annat lockande alternativ inte dyker upp.

Chans att det går igenom: 5%
 

✓ Amadou Jawo

Ålder: 27 år

Klubb: If Elfsborg

Ryktas till: Helsingborgs IF

Jawo har petats i Elfsborg och letar efter en väg bort. Var redan i somras mycket nära en övergång till HIF och nu ryktas det om att Skåne-klubben kan göra ett nytt försök. HIF är i stort behov av anfallare efter försäljningarna av Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson samt på grund av Erik Sundins utgående kontrakt.

Chans att det går igenom: 85%

ARTIKELN HANDLAR OM