Efter Semas show: ”Han trivs som fisken i vattnet”

DOHA. Han petades från VM i sista stund.

Nu gör Ken Sema succé i Premier League.

– Han trivs som fisken i vattnet. Det är jätteroligt med Ken. Härligt med den utvecklingen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Efter en lite trevande start i Premier League tar Ken Sema allt större plats i sitt Watford. Den senaste tiden har svensken i princip varit ordinarie och dessutom bidragit med poäng. I den svängiga 3–3-matchen mot Bournemouth chippade Sema först in ett inlägg som Troy Deeney skallade in i mål.

Hyllas av Janne

Därefter dunkade yttern in ett eget tjusigt skott från distans. Förbundskaptenen Janne Andersson, som valde att peta svensken från VM-truppen i sista stund, har förstås koll på Semas prestationer.

– Jag har pratat med honom och han trivs som fisken i vattnet. Nu har han kommit igång och spelat några matcher från start, säger Andersson.

Ken Sema gör succé hos sitt Watford i Premier League.
Ken Sema gör succé hos sitt Watford i Premier League.

”Jätteroligt för Ken”

Han är klart imponerad av fullträffen.

– Det var ett påpassligt mål när han nöp till med vänstern. Jag följer ju Ken. Och ju fler spelare vi har i de bästa lagen och ligorna, som kan ta en plats och vara ordinarie, desto bättre är det för mig som förbundskapten. Det här är jätteroligt för Ken. Härligt med den utvecklingen och det ska bli kul att fortsätta följa honom.

Han vill dock inte uttala sig om Sema är given i truppen till nästa landslagsamling med det ”riktiga” landslaget.

– Den truppen tar vi ut lite senare, säger Andersson med ett snett leende.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.