”Säker på att det inte var hans val”

Sundsvalls sportchef om IFK-tränarens byte: Gör allt för att förstärka varumärket

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Gif Sundsvall förlorar sin assisterande tränare Ferran Sibila till seriekonkurrenten IFK Göteborg.

Men ”Giffarnas” sportchef Urban Hagblom tror inte att det var spanjorens eget val.

– Om beslutet hade legat på Ferran så… men jag tror inte att det är han som har fattat beslutet, säger Hagblom till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg bekräftade på måndagen att Ferran Sibila blir ny assisterande tränare i klubben genom ett treårigt avtal med konsultbolaget Soccer Service. En tung prestigeförlust för Gif Sundsvall där Sibila hyllats för sitt arbete tillsammans med huvudtränaren Joel Cedergren.

”Gör allt för att förstärka varumärket”

Men Sundsvalls sportchef Urban Hagblom tror inte att det var spanjorens eget beslut att gå till seriekonkurrenten.

– Det är så här branschen är, men jag är rätt så säker på att det inte är Ferran som har fattat beslutet utan det är Soccer Services där de kanske har sett att han har varit den lämpligaste personen att stoppa dit. Det är inte för inte som han har varit i Japan och sedan i Sverige och Sundsvall. Ekkono gör nog allt de kan för att förstärka sitt varumärke i Skandinavien och då kan ju Göteborg vara en större klubb än vad Sundsvall är och vi fortsätter ju vårt samarbete. Däremot har vi ju inte en assisterande på plats (från Ekkono). Det var så jag kände då, om beslutet hade legat på Ferran så… men jag tror inte att det är han som har fattat beslutet. Det är mina spekulationer bara, säger Hagblom till Fotbollskanalen.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE